Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Warrel Dane, a Nevermore és a Sanctuary énekese

56 éves korában, szívroham következtében, helyi idő szerint december 13-án elhunyt Warrel Dane, a Nevermore és a Sancturay énekese. Az zenész éppen São Paulóban tartózkodott az új szólólemezének felvételei miatt, amikor rosszul lett. Szólózenekarának gitárosa, Johnny Moraes is vele tartózkodott éppen, próbálta szívmasszázzsal életben tartani, de az egyébként nagyon gyorsan kiérő mentők is már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Dane-nek korábban már voltak problémái az egészségével, cukorbeteg volt és az alkoholizmussal is küzdött. Ugyan soha nem mondták ki, csak utaltak rá, hogy maga a Nevermore is az alkoholizmus miatt oszlott fel 2011-ben. Jelenleg éppen elkezdte új lemezének énekfelvételeit, miután a hangszeres részeket rögzítették.

A Seattle-ben született Warrel Dane klasszikus operaénekesi képzést kapott még fiatal korában. Innen lépett át a heavy metálban, ahol a Sanctuary élén ért el viszonylagos ismertséget, köszönhetően annak is, hogy a Megadeth-főnök Dave Mustaine volt az első nagylemezük producere. Második albumuk, az 1990-ben megjelent Into the Mirror Black ma már klasszikusnak számít a power metal műfajban, de akkor a zenekar mégis feloszlott, hogy a romjain megalakuljon a Nevermore, majd a csapat szép lassan a metálszíntér sokat hivatkozott zenekara lett az évek során. A Magyarországon is rendszeresen koncertező Nevermore hét nagylemezt adott ki 20 év alatt, majd személyes nézetkülönbségekre hivatkozva úgy oszlott fel 2011-ben, hogy éppen egy magyar gitáros, Vörös Attila is a koncertfelállás tagja volt (ő egyébként később többször zenélt még Dane mellett, jelenleg is a Sanctuary tagjának számított).

Dane 2010-ben fölélesztette a Sanctuaryt, két nagylemezt is kiadtak, az egyiket idén év elején, bár az utóbbi korai demók felújított verzióit tartalmazta csak. Az új Sanctuary-lemez valamikor a jövőben jelent volna meg Dead Again címmel. Az első szólólemeze 2008-ban jelent meg, ennek a folytatásán dolgozott most. Erre egyébként nagyon készült az énekes, szeptemberben jelentette be, hogy ősszel nekiállnak a munkának, és 2018 elején fog megjelenni Shadow Work címmel. A zenekar tagjai most azon gondolkoznak, hogy vendégénekesekkel fejezik be a lemezt, egyfajta tribute-ként az elhunyt frontember felé.

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló