Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa

50 éves korában, pénteken elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa. A hírt a zenekar osztotta meg a Facebook-oldalán. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a Semana nevű helyi újság is csak annyit ír, hogy a holttestét a bogotai hotelszobájában találták meg csupán órákkal a koncertkezdés előtt. A Foo Fighters március 20-án még Argentínában lépett fel, péntek este pedig kolumbiai fővárosában játszottak volna.

Hirdetés

Taylor Hawkins 1997-ben csatlakozott a Foo Fightershez, amiben amolyan második frontemberré nőtte ki magát, koncerteken külön része is volt, ahol énekelt is. Mielőtt beszállt volna Dave Grohl zenekarába, olyanokkal zenélt együtt, mint  Sass Jordan vagy Alanis Morissette, de tagja volt a Sylvia nevű progresszív metál zenekarnak is.

Különböző vendégeskedések mellett (például feldobolta a  Coheed and Cambria 2007-es lemezét) 2004-ben megalapította saját zenekarát Taylor Hawkins & The Coattail Riders névvel, amivel három lemezt adtak ki. Ezen kívül adott ki még lemezt a Birds of Satan nevű örömzenekarával, illetve egy szóló EP-t is készített 2016-ban. A Foo Fighters mellett újabban az NHC-t csinálta, ahol Dave Navarróval és Chris Chaneyvel zenélt együtt. Ezekben mindben ő is énekelt a dobolás mellett.

Az elmaradt koncert helyszínén a színpad:

Az utolsó fellépése a saját kis show-jával, öt nappal ezelőttről:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,988KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók