Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Stuart Anstis, a Cradle of Filth korábbi gitárosa

Augusztus 21-én, 48 éves korában elhunyt Stuart Anstis. A gitáros 1995 és 1999 között volt a Cradle of Filth tagja, játéka a zenekar olyan meghatározó anyagain volt hallható, mint a V Empire or Dark Faerytales in Phallustein EP (1996), a Dusk… and Her Embrace (1997), amin minden gitárszólamot ő játszott fel, a Cruelty and the Beast (1998), valamint a From the Cradle to Enslave EP (1999).

Hirdetés

A Cradle Of Filthből való távozása után kisebb zenekarokban játszott, mint a Bastardsun, vagy a Ninepence, de ezekkel már értelemszerűen nem keltett akkora feltűnést. Halálhírét, aminek okairól nincs információnk, felesége, Antoinette tette közzé a gitáros Facebookján.

A Cradle of Filth énekese, Dani Filth a következő bejegyzéssel búcsúzott korábbi zenésztársától:

„Mély szomorúsággal teli szívvel értesültem arról, hogy egykori gitárosom, Stuart Anstis 48 éves korában elhunyt. Stuart – esetleges nézeteltéréseink ellenére – elképesztően tehetséges gitáros volt, aki igazi varázslatot vitt bele mindenbe, amit a Cradle of Filth-ben írt. Hosszú ideig a legjobb barátok voltunk, egy kis faluban éltünk itt Suffolkban, és annak ellenére, hogy ez a kapcsolat végül megváltozott, a zenekar rajongói ugyanúgy elismerték kreativitását és tehetségét mind a mai napig.

A ‘Vempire’, a ‘Dusk… and Her Embrace’ (bár nagyrészt korábbi tagok írták, ezen az albumon Stuart játszott minden gitárt), a ‘Cruelty And The Beast’ és a ‘From the Cradle To Enslave’ teljesen más teremtmények lettek volna az ő mélységesen ravasz és sötéten kifinomult zeneiségétől.

A szó legsúlyosabb értelmében nagy veszteség nekünk (és általában az extrém zenének), hogy búcsút kell vennünk Stuarttól.

Hollók sötét szárnyai repítsenek a sírba, pajtás!
Rest In Phallustein.
Dani Filth, Midian, 2022 e.h.”

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,982KedvelőTetszik
3,057KövetőKövetés
3,800FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók