Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Sean Malone

50 éves korában elhunyt Sean Malone, akit legtöbben a Cynic klasszikus felállásának basszusgitárosaként ismerhettek. A hírt egykori zenésztársa, Paul Masvidal osztotta meg.

Hirdetés

Sean Malone session zenészként kezdte a karrierjét, játszott mindenféle stílusban a jazztől a bossa nován át a brit popig, majd 1993-ban beszállt a Cynicbe. Innentől kezdve hol tagja volt, hol nem a progresszív death metalból induló zenekarnak, hol nem, de az összes nagylemezen ő játszott, ha élőben nem is mindig. Fretless basszusgitárjával és chapman stickjével viszont meghatározó eleme volt a zenekar hangzásának.

A Cynicen kívül rengeteg helyen zenélt, illetve megalapította a Gordian Knot nevű zenekart, ahol olyanokkal játszott jazzbe hajló progresszív metált (vagy metálba hajló jazzt), mint Trey Gunn (King Crimson), Ron Jarzombek (Watchtower, Spastic Ink, Blotted Science), John Myung (Dream Theater), Bill Bruford (Yes, King Crimson), Jim Matheos (Fates Warning), Steve Hackett (Genesis, GTR) illetve a cynices zenésztársai Sean Reinert, Paul Masvidal és Jason Gobel.

Idén ő a második halott a klasszikus Cynic-felállásból. Sean Reinert dobos még januárban hunyt el 48 évesen.

Meghalt Sean Reinert, a Death és a Cynic egykori dobosa

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók