Hirdetés
Hirdetés

Meghalt L.G. Petrov, az Entombed alapító énekese

49 éves korában elhunyt Lars-Göran Petrov, az Entombed alapító énekese, illetve az Entombed A.D. énekese, adta hírül utóbbi zenekar Facebook-oldala. Petrovról tavaly derült ki, hogy gyógyíthatatlan rákban szenved, de a kezelésébe belekezdtek, hátha szinten tudják tartani a betegséget.

L.G. Petrov első híres zenekara a Morbid volt, ahol még dobolt, az énekes pedig az a Per Ohlin volt, aki később Dead néven lépett be a Mayhembe és volt tag egészen addig, amíg elkövette hírhedt öngyilkosságát (a helyére szállt be Csihar Attila). Petrov innen ment át a Nihilistbe énekelni, ahol Nicke Andersson dobolt, Alex Hellid pedig gitározott. Ebből lett aztán az Entombed 1989-ben, és így adták ki a svéd death metal színtér azon lemezeit, amik azóta is hivatkozási alapok, ha a műfajról van szó (igaz, Petrov személyes ellentétek miatt a második lemezen nem énekelt).

Különböző viták miatt Petrov 2013-ban kilépett az Entombedből, és megalapította az Entombed A.D.-t, ami gyakorlatilag ugyanaz a csapat volt, csak a név maradt a többi eredeti Entombed-tagnál. Három lemezt adtak ki így, a legutolsót Bowels of Earth címmel 2019-ben.

Petrov egyébként azon death metal frontemberek közé tartozott, akiknek az orgánuma, egyfajta bömbölve éneklése azonnal felismerhető volt, az pedig a műfajban igen nagy szónak számít.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk