Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Joey Jordison, a Slipknot alapító dobosa

Hétfőn, otthonában elhunyt Joey Jordison, a Slipknot eredeti dobosa. A halál oka nem ismert, a család csak annyit közölt, hogy a 46 éves zenész álmában, békében hunyt el.

Hirdetés

Jordison többedmagával, 1995-ben alapította meg a Slipknotot, amiben nemcsak dobolt, de mint aktív dalszerző is részt vett. 2013-as távozása sokkolta a rajongókat, nagyjából olyan volt ez, mintha Lars Ulrich otthagyná a Metallicát. Jordison azt állította, hogy kirúgták, a zenekar közleményében viszont azt írta, hogy személyes okokból távozott. Később egy, a dobolásban őt akadályozó ritka idegrendszeri betegséget okolt azért, hogy mennie kellett élete zenekarából, amivel négy nagylemezt adott ki.

A többször is a világ legjobb metáldobosának szavazott Jordison nemcsak a Slipknotban zenélt, gitárosa volt a Murderdollsnak, ami 2002-től 2011-ig működött, igaz, kihagyással, és két lemezt adtak ki. A Slipknot után olyan csapatokat alapított, mint a Scar the Martyr, a Vimic vagy a Sinsaenum. Utóbbiban Csihar Attilával zenélt együtt, és két lemezt adtak ki.

Magyarországon a Slipknottal csak egyszer koncertezett, a 2004-es Sportszigeten, de játszott a Szigeten a Ministry dobosaként, illetve a Sinsaenum is fellépett a Dürer Kertben.

Joey Jordison a második Slipknot-alapító, aki már nem él. 2010-ben Paul Gray basszusgitáros halt meg gyógyszer-túladagolásban. Mindkettőjüknek a 2008-as All Hope Is Gone volt az utolsó Slipknot-lemeze.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók