Hirdetés
Hirdetés

Meghalt Baksa-Soós János

Szombaton, hosszan tartó betegség után, 73 éves korában elhunyt Baksa-Soós János, akit itthon legtöbben mint a KEX frontemberét ismertek. A hírt Baksa-Soós családja osztotta meg a Magyar Naranccsal.

Hirdetés

Fia, a szintén művész Baksa-Soós Attila így búcsúzott tőle:

Baksa-Soós János 1969-ben alapította meg a KEX nevű zenekarát, amiről itthon a legtöbben ismerik. A zenekar soha nem adott ki lemezt, és összesen két évig létezett, de az elnyomó rendszerhez képest túl felszabadult zenélésük miatt Baksa-Soós a hatóságok állandó célkeresztjébe került, és sokszor olyan brutálisan megverték, hogy félő volt, hogy lerokkan. Emiatt 1971-ben elhagyta az országot, és a zenéléssel ugyan felhagyott, de a művészettel nem. A képzőművészetben találta meg véglegesen önmagát, és végül Berlinben telepedett le, az utóbbi években pedig Január Herceg Tova ICY néven alkotott.

Sokan biztatták, hogy foglalkozzon zenei múltjával, esetleg adják ki a régi dalokat, de ő nem akart nosztalgiát, így ezt mindig elutasította. A zenéje viszont így is nagy hatással van mind a mai napig az utána jövő generációkra. A Qualitons például egy komplett EP-t adott ki KEX-dalokból.

Hobo búcsúzása:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,996KedvelőTetszik
3,060KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók