Hirdetés

Meghalt Alexi Laiho, a Children of Bodom főnöke

41 éves korában elhunyt Alexi Laiho, akit a Children of Bodom alapító-frontembereként ismertek a legtöbben. A hír Laiho Chlidren Of Bodom utáni zenekarának, a Bodom After Midnightnak az oldalán jelent meg. A halál okáról nem írnak, de a Nuclear Blast kiadó közleménye szerint az elmúlt évben komolyabb, hosszan fennálló problémája volt az egészségével.

Az 1979-ben, Espoo-ban született Alexi Laiho 11 évesen kezdett gitározni, majd 14 évesen, 1993-ban megalapította a Chlidren Of Bodomot. Az első lemezüket 18 évesen adta ki, ezt követte még tíz lemez, az utolsó 2019-ben.

A zenekar a kitartó turnézásának köszönhetően az egyik legnépszerűbb metálprodukció lettek, így oszlottak fel 2019 végén, személyes ellentétek miatt. Laiho ezután alapította meg a Bodom After Midnightot, amivel idén akart igazán beindulni.

A Chlidren Of Bodom mellett egyébként más zenekarokban is játszott, például a power metal Sinergyben is ő gitározott, de hardcore punk zenekara is volt Kylähullut néven.

Laihót korosztályának egyik legfontosabb, legtechnikásabb gitárosaként szokás emlegetni, aki sok fiatalabb zenészre volt hatással.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,784KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
743FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk