Hirdetés

Meghalt Ágoston Péter “Eki”, a Korog gitárosa

52 éves korában elhunyt Ágoston Péter, akit Eki néven is ismertek a Korog gitárosaként. A hírt a zenekart tette ki a Facebook-oldalára, de a halál okáról nem írtak.

Eki alapítótagja volt az 1995-ben indult Korognak, amivel olyan, egy rakás műfajt felvonultató, de alapvetően hardcore/metál hibridet játszottak, amivel nem csak itthon, de világszinten is különlegesnek számítottak.

A zenekar az évek során egy csomó tagcserén átesett, Eki volt lényegében az egyetlen, aki végig a csapatban volt, míg a többiek ki-be mászkáltak, vagy éppen jöttek újak. Ez öt nagylemezt jelent, a legutolsó 2014-ben jelent meg, a csapat pedig évek óta inaktív.

Jelen sorok szerzője pedig soha nem felejti el, amikor a kilencvenes évek második felében a Szigeten, a Bahia sátor mellett szédelegve furcsa zenére figyelt fel, bement a színpadhoz, és örök életre szóló élményt okozott neki a flúgos frontemberrel felálló flúgos, össze-vissza játszó, de mégis valahogy egyben lévő zenekar, majd ment is megvenni azonnal az Álmodj makkal albumot, amit a mai napig a legnagyobb kedvencei között tart számon, és nem csak a magyarok közül. Persze az időrend csalhat, de az biztos, hogy a kilencvenes évek volt, a Bahia sátor, és a CD is megvan.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk