Hirdetés

Megfizethetőnek szánt laptopot mutatott be a Microsoft

Olcsóbb Surface laptopot és egy rakás új kiegészítőt mutatott be a Microsoft, amiket október közepétől meg is lehet majd vásárolni. A Surface Go a megfizethetőbb, mindenki számára elérhető laptop, ami az otthoni munkavégzést segíti, miközben minden olyan dolog benne van, amitől az eddigi Surface készülékek szerethetőek voltak, és jön a tavaly bemutatott Surface Pro X is, megújult konfigurációval, valamit új billentyűzet, egerek és egy rakás kiegészítő.

A Microsoft Surface családja a nagyon divatos, fémvázas, könnyű, jól kezelhető eszközök kedvelőinek jó választás, árban azonban nem éppen az a kategória, amit bárki megengedhet magának. Erre lenne most válasz a Surface Laptop Go, ami a bejelentett 549,99 dolláros árával valóban egy kifejezetten jó ajánlatnak számít, de az európai árak már a legolcsóbb konfiguráció esetében is 220 ezer forintról indulnak, a magyar árakról pedig egyelőre nincsenek információk. Pedig a 12,4 hüvelykes, mindössze 1,1 kilogramm súlyú, nagyon vékony, de teljes értékű billentyűzettel, 13 órás akkumulátoridővel és 10. generációs Intel i5 processzorokkal felszerelt gép tényleg jó konstrukció lehetne, és méltó ellenfele a Macbook Air gépeknek.

A Surface Pro X továbbra is könnyű, gyors és elég drága

A kettő az egyben Surface Pro X már nem az árával hódít, a legolcsóbb konfugurációja 1499 dollár lesz, azaz itthon nem lehet majd félmillió forint alatt hozzájutni. Cserébe viszont minden eddiginél vékonyabb és könnyebb, 15 órát bír az akkumulátora, gyors kényelmes, és ngyjából mindent megold. Az egyértelmű, hogy nem kell minden háztartásba egy ilyen, viszont az elmondható az előző változat alapján, hogy a Pro X az egyik legjobban összerakott Surface, ami az Apple iPad Pro készülékétől eltérően nem egy telefont akar nagyobbá tenni, hanem egy számítógépet kisebbé, és ez a hozzáállás jól érezhető a kialakításban is. A kérdés az lesz, hogy az előző verzióhoz képest mennyivel tud érezhetően többet az újabb modell, bár itthon elég lenne csak egy kicsit jobban odafigyelni a lokalizációra, és az máris jóval élhetőbbé tenné a gépet.

Egy rakás új kiegészítő is érkezik

Bár a fő hangsúly a bemutatott két új gépen van, azért nem lehet elmenni szó nélkül az új kiegészítők mellett sem:

  • Érkezik a Microsoft Designer Compact Keyboard nevű vezeték nélküli Bluetooth-os billentyűzet
  • Hozzá lehet jó kiegészítő a Microsoft Number Pad Bluetooth-os vezeték nélküli numpad billentyűzet
  • Jön a Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse, a Microsoft kényelmes, ergonomikus egerének vezeték nélküli változata
  • Kapható lesz a Microsoft 4K Wireless Display Adapter, ami vezetéknélküli megoldást biztosít egy Windows PC nagyobb képernyőre való kivetítéséhez

Az új termékek október 13-tól elérhetőek.

Microsoft Surface kiegészítők
Microsoft Surface kiegészítők. Fotó: Microsoft

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk