Hirdetés

Megfáradt őrjöngés

The Prodigy – Invaders Must Die
(2009 Cooking Vinyl/Take Me To The Hospital)

A sokunk emlékezetében még mindig a rave királyaiként élő Prodigy kiadta ötödik, Invaders Must Die című stúdióalbumát, amire öt évet kellett várni a vegyes fogadtatású Always Outnumbered, Never Outgunned után, ráadásul az öregedésre immunis trió saját címkét ( Take Me To The Hospital) is kapott az anyakiadó Cooking Vinyl szárnyai alatt.

A szóbeszéd szerint Liam a 2004-es, "kísérletező jellegű" lemezt egyedül követte el, az Invaders Must Die-t viszont nagyjából két és fél zenekarnyi zenész/producer készítette. Jó hír, hogy a Prodigy oszlopos tagjain (gyk: Liam Howlett, Keith Flint, Keith ‘Maxim’ Parker – nomen est omen, így érthető már, miért nem akarnak még mindig meghalni, bizonyára Keith Richardsnak tisztelegve) kívül ismert zenészek is besegítettek, többek közt a Nirvanából, Foo Fightersből stb. ismerős Dave Grohl szállt be néhány szám erejéig dobolni. A másik igen fontos sztárvendég a lemezen az a bizonyos James Rushent, akit a Does It Offend You, Yeah?-ből ismerünk, ami rá is nyomja a bélyegét a lemez hangzására. Feltűnő dolog még az első kislemezen szereplő Invaders Must Die és Omen című számok, valamint ezek Chase & Status és Noisia (!) remixei, amik vélhetően nem fogják megdobogtatni az öreg, Jilted Generationön vagy akár a Fat of the Landen felnőtt raver arcok szívét. Annál inkább a Pendulumon, Sporon és Noisián függő fiatalokét, akiket inkább meg lehet fogni a végsőkig tuningolt, electro-breakbeat-drumandbass egyveleg hangzással, mint eredeti ötletekből építkező zenével.

A lemezen ennek ellenére van néhány használható, érdekes szám, amik a régi szép időket idézik, de ez el is várható a manapság  gyakran emlegetett retro-őrület miatt. (az utolsó szám, a Stand Up a big beat fanok arcára csalhat mosolyt). Energiából pedig még mindig nincs hiány, Maxim és Keith hangja a régi, bár a jó öreg Firestarteres őrjöngést már kicsit szelídített formában adják elő, a lemezen jellemző breakbeat tempója még mindig tökéletesen alkalmas arra, hogy óriási tömegek kezdjenek el ugrálni rá, szóval akárki akármit mond, a sok panaszkodás ellenére garantált siker lesz az album.

Kommentek

Még több Popcorn

Film készül B.B. King életéből, Bunk Moreland játssza majd a főszerepet

A film nem öleli fel a legenda teljes életét, inkább a fiatal zenész Michael Zanetishez köthető kapcsolatát mutatja be.

Két bónuszrészt kap az Eufória, az egyiket még idén

A zenében is nagyon erős sorozatnak már készül a második évada, de előtte még kapunk valamit.

Eladó a Bárányok hallgatnak című filmből ismert horrorház

Buffalo Bill házát egész olcsón meg lehet venni.

Digitálisan felújították és tévében közvetítik a legendás 6:3-as magyar-angol meccset

Onnan indultak, hogy volt egy tévé képernyőjéről kamerával felvett fekete-fehér felvételük.
35,017KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
695FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Audiópartnerünk

Friss Lángoló

Hogyan kerülhető el a kollégák szexuális zaklatása egy videós megbeszélésen?

Nem csak a villantás miatt lehet kínos ha nem vagyunk kellően óvatosak egy videókonferencia alatt, más figyelmetlenség is veszélyeztetheti a munkahelyi karriert.

Flying Angels – Jön az új Trottel-lemez, itt egy dal róla

Természetesen a Talayapa projekttől is markánsan új megszólalásra számíthatunk.

Időkapszula 2000-be – 20 éves a Linkin Park debütalbuma

Minden idők egyik legsikeresebb debütlemeze ez, és az egyik legfontosabb alapműve nemcsak a felemás megítélésű nu-metal hullámnak, hanem az egész ezredfordulós popkultúrának.

A nők jogaiért küzd egy igazi girl power csajbanda Nyugat-Afrikából

A 10-17 év közötti lányok a zenéjükkel hívják fel a figyelmet az egyenlőtlenségre egy olyan helyen, ahol egyébként iskolába sem járhatnak.
00:03:34

A Scooter nem tud hibázni – Itt van 2020 himnusza

Zseni zene, zseni klip, zseni szöveg.