Hirdetés

Megérkezett a metálzenére optimalizált fejhallgató

Aki a metálzenét szereti, az valószínűleg nagy hangerőn hallgatja, ami kifejezetten nem tesz jót a fülnek. Most viszont a Heavys azt ígéri, hogy az ő eszközükkel nem elég, hogy jól szól majd kifejezetten a metál zene, de sikerült elérni azt is, hogy ne károsítsa a fület.

A cég úgy jellemzi magát, hogy ők egy rakás metálos, mérnök, és a jó hangzás megszállottjai. Ezen felül ígéretes még az a tény, hogy a csapat tagja Axel Grell, aki már-már veterán mérnöknek számít, és a Sennheiser legkedveltebb fülhallgatóit is ő tervezte. Egyelőre a csapat Kickstarteren gyűjt pénzt közösségi finanszírozás keretein belül, de azt ígérik, hogy 2022 augusztusában szállítják a támogatóiknak a kész terméket, és úgy tűnik nem is lesz gond a pénz összegyűjtésével.

Nyolc meghajtó

A fejlesztésük lényege, hogy nyolc meghajtós a fejhallgató, amivel az ígéretek szerint annyit tud, mint egy teljes méretű otthoni hangfal. Az esetek többségében a jobb fejhallgatók is oldalanként egy-egy driverrel rendelkeznek, ez oldalanként néggyel, oldalaként két magas és két mély található benne. Azzal, hogy egyes frekvenciatartományokat külön meghajtó kezel, azt tudják elérni, hogy nagyon jól és részletgazdagon szóljon a zene, ami szerintük a metálzenére jellemző összetettség, bonyolultság és rétegzett zenék miatt alapvető fontosságú.

Változtattak azon is, hogy a szokásoktól eltérően a magassugárzók közvetlenül a fül előtt helyezkednek el, és a különböző irányokból érkező hanghullámok természetes elülső irányultságú hangteret szimulálnak. Ez az ígéretek szerint olyan érzetet kelt, mintha a zene a szemünk elől érkezne, pont mint mikor koncertet néz valaki, sőt, mintha az egész közepén lenne. Elvárható, és meg is ugrották, hogy legyen benne aktív zajszűrés, képes a vezetékes és a vezeték nélküli csatlakozásra, és elég nagy az akkumulátora, vagy legalábbis jól optimalizált, ugyanis 50 óra lejátszást ígérnek.

Bömbölhet a metál

Azt is ígérik, hogy nem kell visszafognia magát senkinek hangerő tekintetében. Ez azért lenne valóban nagy szó, mert a zaj okozta halláskárosodás az Egészségügyi Világszervezet szerint egymilliárd fiatalt érinthet világszerte, és felméréseik szerint a tinédzserek és a fiatalok fele használja úgy az audio eszközét, hogy az károsítja a hallását.  A Keck School of Medicine of USC kutatása szerint a hallásvesztés két ok miatt következik be: a hangot észlelő és azt neurális jelekké alakító szőrsejtek elpusztulása, valamint a belső fülben fellépő folyadéknyomás emelkedése , ami a neuronok elhalását okozza.

Ők egy teljesen új technológiát szabadalmaztattak, aminek a lényege, hogy különböző frekvenciákat különböző hangerővel sugároz, ettől a felhasználó összességében hangosabbnak érzékeli a zenét anélkül is, hogy a fület magas nyomásnak teszi ki. 

Ha valóban sikerül kímélni a fület anélkül, hogy az élvezetről le kell mondani, és valóban olyan jól szól, tényleg eddig bírja, és nem baromi nehéz és kényelmetlen, akkor a Heavys nem csak a metálosak, de bárki számára izgalmas lehet. Aki nem fél a Kickstarter-projektek kockázataitól az 149 dollárért, azaz nagyjából 48 ezer forintért, és némi postaköltségért cserében juthat hozzá majd nyáron a fülhallgatóhoz.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk