Hirdetés
Hirdetés

Megbocsátottak a szeméremsértő Jim Morrisonnak

Néhány hete megírtuk, hogy lehetséges, most azonban már biztos: kegyelmet kapott Jim Morrison. A Doors énekesének felmentéséről – közel negyven évvel halála után – csütörtökön hozott döntést Florida állam kormányzója és a kegyelmi testület.

Morrison 1969. március 1-jén Miamiban adott koncertet, amelyen állítólag a közönség elé tárta nemi szervét, és fellációt mímelt a zenekar gitárosán. Az incidenst felvételekkel nem tudták alátámasztani, ennek ellenére a zenészt 8 hónapi szabadságvesztésre ítélték, de egyetlen napot sem töltött a börtönben. Morrison mindvégig tagadta a vádakat és fellebbezett, ám nem sokkal később, 1971-ben, 27 esztendős korában elhunyt Párizsban, ahová pont az ítélettől való félelmében menekült.

Charlie Crist, a hivatalából hamarosan távozó floridai kormányzó a Doors rajongójaként személyes ügyének tekintette, hogy utolsó intézkedései között kivívja Morrison számára a kegyelmet. A döntéshez a három főből álló floridai kegyelmi testület többségének támogatását kellett megszereznie. A testület csütörtökön szavazott a néhai sztár felmentéséről.

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló