Hirdetés

Még Thy Catafalque-dalok is lesznek élőben a Fekete Zajon – Itt az első 50 név

Sosem titkoltuk, hogy a Fekete Zaj nagy kedvencünk, ha a magyar fesztiválok kerülnek szóba, és az idei felhozatal sem hagy kétséget afelől, hogy remekül fogunk szórakozni. Már csak azért is, mert olyan történik majd a mátrai Sástón, ami még soha nem volt. MEZOLIT néven ugyanis összeáll egy 30 fős kollektíva, akik Thy Catafalque-dalokat adnak majd elő Mesék a Thy Catafalque-ról címmel. Kátai Tamás egyszemélyes (de vendégekkel tarkított) produkciójának szerzeményei ugyanis még soha nem szólaltak meg élőben, szóval a zajos fellépés exkluzívabb már nem is lehetne.

De persze nem csak ez lesz augusztus 18–21. között a Mátrában, ugyanis a fesztivál szokás szerint egyik legkaotikusabb és egyben legkatartikusabb buliját hozza el a Vágtázó Halottkémek, lesz megint The Devil’s Trade, viszont a közösségi oldalakon megjelent képeket nézve lehet, hogy zenekari felállásban. Aztán azt írja még a sajtóanyag, hogy lemezbemutatót tart a Middlemist Red, experimentális kalandozásokra hív az Entrópia Architektúra, új, zenekaros szupergroupjával áll színpadra a Lazarvs és a Trillion énekes-gitárosa, Aron Andras & The Black Circle Orchestra néven, lesz Black Bartók, és fellép az immáron két évtizede a hazai zajzene zászlóshajójának számító pozvakowski is, az éppen új dalokon dolgozó, leginkább a poszt-rockot álomszerűen, atmoszférikusan megközelítő Perihelion, az egészen egyedi és karakteres pszichedelikus világzene stílusában mozgó Meszecsinka duó, a több mint 30 éve alakult, majd egy évtizednyi kihagyás után 2019 végétől ismét összeállt The Perfect Name, illetve a visszatérését a Zajra időzítő ANEZ, de a Zajon búcsúzik a közönségtől a közel harminc évig aktív hazai deathcore banda, a Nadir.

A tavalyi, minden szempontból rendkívüli év után a Fekete Zajra visszatérnek a nemzetközi frontvonal egyedülálló formáció is, Olaszországtól kezdve Románián át egészen a Skandináv országokig. Romániából a black metal szcénát képviseli a Dordeduh, ami több tagcsere és hosszú kihagyás után idén májusban egy kritikailag is igencsak elismert lemezzel lepte meg a rajongókat. A fülbemászó elektronikát vegyíti a techno és az ambient elemeivel a cseh Bratři ikerpár duója; a brit és észt bázisú, disztópikus, indusztriális punk nyers és életteli erejét hozza a színpadra a Deathsomnia; szólóprojekttel készül a dán Iceage frontembere, Elias Rønnenfelt; lehetőséget kap a hazai bemutatkozásra a szuper kurrens Michaela Åberg és a sötét, audiovizuális performansszal készülő UROK is; Olaszországot képviseli a multiinstrumentalista Gioele Valenti projektje, a Juju, illetve a metált egészen furcsa hangszereken (trombita, harsona és dob) megszólaltató Ottone Pesante.

Itt a plakát az összes névvel az első bejelentésből:

Fekete Zaj Fesztivál jegyek: https://tixa.hu/feketezajfesztival2021

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

37,331KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk