Hirdetés

Meddig tart a végtelen szórakozás öröme? – Premieren a perpētuum új dala

Áprilisban mutatja be első nagylemezét a perpētuum zenekar. A White canvas című album azért is lesz különleges, mert olyan mindenkit foglalkoztató problémákat dolgoztak fel az alkotók, mint a szabadság keresése, vagy az idő kifürkészhetetlen működése. Ez utóbbi dilemmájával foglalkozik a lemez Neverending Fun című száma, amelyben az eddigi daloktól eltérően, magyar szövegbetétet is hallhatunk. A zenészek pedig azt is elárulták, hogy ezzel új fejezetet nyílik a perpētuum életében: a jövőben magyar nyelvű dalokból nem lesz hiány.

A perpētuum új számában, a Neverending Fun-ban az alkotók egy szürreális utazásra invitálnak, ami túlmutat a hétköznapokban megszokott valóság érzékelésünkön. Ez a keserédes parti zene, ami az idő relativitását boncolgatja, egyúttal szembesít azzal is, hogy a mindennapok mókuskerekét tekerve mennyire kevés időt szánunk magunkra. A bensőséges problémafelvetést pedig nagyszerűen árnyalja, hogy a dal szövege a világ rohanását, az elérhetetlen másik élet hajszolását szimbolizáló angol nyelvről a legintimebb mondanivalónál magyarra vált. Ezzel is érzékeltetve, hogy a probléma valós megoldásához vissza kell találnunk önmagunkhoz.

“Ez a dal önreflexió: egy a saját élethelyzet ihlette. Dacolni szeretnék azzal, hogy kifutok az időből, nem bírok nemet mondani és elhanyagolom a saját lelki békémet. A Neverending Fun-on keresztül a legbelső hangunk szól hozzánk, ami azt súgja, ébredjünk fel. Meg kell értenünk, elég volt a véget nem érő éjszakákból és a túlhajszolt nappalokból, ettől sokkal több vár ránk odakint”

– árulta el Girincsi Fruzsina, a perpētuum zenekar énekesnője.

Ez a dal felhívás, egy sejtelmes keringőre szólít: tudjuk, van benne valami alattomos, de mégsem törődünk vele.

A katarzis pillanatát a zene egyértelműen a magyar szövegrész alatt éri el, ahol a személyes hang kétségbeesésében már legintimebb fegyveréhez, az anyanyelvhez nyúl.

A zenekar a tervek szerint a későbbiekben sem int búcsút a magyar szövegeknek, így számíthatunk rá, hogy hasonlóan bizalmas stílusban szólnak a későbbiekben is a közönségükhöz.

Hallgasd meg a dalt itt:

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk