Hirdetés
Hirdetés

Matt Bianco-koncert lesz a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban

A Quimby, Rúzsa Magdi és Ákos után, 2022. júliusában egy nemzetközi zenekar, a Matt Bianco lép színpadra a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum udvarán.

Az idén 40 éve működő Matt Bianco története olyan, mint egy véget nem érő latin jazz-pop szappanopera. A közhiedelemmel ellentétben az együttest nem Matt Bianco alapította, mert ő egy kitalált titkosügynök, hanem Mark Reilly frontember, Danny White billentyűs és Kito Poncioni basszusgitáros. Egy akkor még ismeretlen lengyel énekesnővel, Basia Trzetrzelewskával kiegészülve vették fel első albumukat, amire egyből olyan örök világslágereket hoztak össze, mint a Whose Side Are You on, a Half a Minute vagy a 80-as évek magyar úttörőtáboraiban reggelente ébresztőként sugárzott Get Out of Your Lazy Bed.

Aztán White és Trzetrzelewska összejöttek, és leléptek a zenekarból, hogy utóbbi szólókarrierjét egyengessék. Helyükre érkezett Mark Fisher billentyűs, akivel szintén sikeres korszakot tudhattak magukénak. Aztán elment Fisher is, húsz év után pedig visszatért az előbbi kettő, hogy újra megalakítsák az eredeti Matt Biancót, majd egy lemez után megint leléptek, és jött újra Fisher, akivel Anglián, Európán és az USA-n kívül óriási sikereket értek el Japánban is.

Mark Reilly, aki Woody Allent idézve ma úgy néz ki, mint egy szolid maffiózó, Fisher 2016-os sajnálatos halála óta egyedül viszi a zenekart, de rendületlenül szállítja remekül hangszerelt, igényes, életvidám, latinos jazz-popját, amit a szolnoki RepTár közönsége is élvezhet majd.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk