Hirdetés

Mást gondol az újrahasznosításról az Apple és a cég, amit megbíztak

A környezetvédelem és az újrahasznosítás szerencsére egyre több nagy cégnek is fontos, hiszen a vásárlói igények között egyre előkelőbb helyen áll az is, hogy egy márka mit tesz a környezetért.

Az Apple megbízott egy kanadai céget, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy a hozzájuk eljuttatott félmillió iPhone, iPad készüléleket valamint órákat hasznosítson újra 2015 és 2017 között. Vagyis szedje szét őket, és az újrahasznosítható anyagokból készült alkatrészekről gondoskodjon, például olvassza be őket, vagy olyan módon dobja ki azokat, ami nem szennyezi a természetet.

Ehelyett százezer készüléket újra eladtak.

Minderre egy audit alkalmával jöttek rá, ahol kiderült, hogy a Geep Canada részére átadott készülék jelentős része még mindig az internetre csatlakozik, holott ez darabokra szedett és beolvasztott állapotban nem igazán szokott semmilyen eszköznek sikerülni.

A cég belső vizsgálatot indított, és arra jutottak, hogy mindezért három munkatárs felelős, egyébként senki más nem tudott az egészről, az Apple-t viszont ez nem igazán nyugtatja meg és jogi útra tereli az ügyet.

Az újrahasznosításra küldött termékek már nem alkalmasak arra, hogy fogyasztóknak értékesítsék. Ha hamisított alkatrészeket használnak a javításhoz, az súlyos biztonsági problémákat okozhat.

– mondta az Apple a Verge megkeresésére. A cég közel 30 millió dollárra, azaz nagyjából 9 milliárd forintra perli a kanadai céget, akik szerint lopás igen, de károkozás nem történt. Az Apple szerint azonban itt nem arról van szó, hogy néhány raktárban dolgozó ember telefont lopott magának és a családjának, hanem a felsővezetés szisztematikusan tüntette el a készülékeket.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,011KedvelőTetszik
3,068KövetőKövetés
4,580FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk