Hirdetés

Március 19-én visszatérő koncertet ad a Muriel a budapesti Metro Clubban

A magyar könnyűzenei szcénában sokak által kedvelt pop-rock zenekar több tagcserén is átesett, majd végül 2020. augusztusában egy facebook posztban búcsúzott el a nyilvánosságtól. Most azonban több, mint másfél év teljes csend után visszatérnek, méghozzá az eredeti felállással. Március 19-én a budapesti Metro Club színpadán az olyan régi ismerősök mellett, mint az 11 Million Miles, a She’s insaint és a Low, új, magyar nyelvű dalok is elhangzanak. A Muriel visszatérő koncertjére korlátozott számban kaphatóak elővételes jegyek. 

Az, hogy a Muriel zenekar neve egy CartoonNetwork rajzfilmből származik (Bátor, a gyáva kutya), sokat elárul a formációról. A játékos harmóniamenetek és a gyakran páratlan lüktetés teszik izgalmassá az időnként funkos, máskor kifejezetten rockos dalokat. A kezdetekkor a magyar Red Hot Chili Peppersnek is hívott zenekarra valóban nagy hatást gyakorolt a világhírű funk-rock csapat, azonban a tagok zenei munkássága ennél jóval szerteágazóbb: a folktól a funkon és a popon át, egészen a jazzig számos inspiráció lenyomatát fedezhetjük fel a Muriel zenéjében.

A zenekar hétéves működése alatt három nagylemez (Muriel, Fountain of Fun, Muriel Wears No Clothes), egy EP (Doggy Bag) és egy single (Kávés) született, emellett a Muriel több kooperációban is részt vett. Így dolgozták fel a Nincs Erő című Kartel-dalt, továbbá szerepeltek az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában, dalaikat a mai napig játssza a rádió. A zenekar szinte az összes jelentős hazai és nem egy külföldi színpadon is megfordult, majd A Dal 2020 című produkcióban való feltűnése után úgy tűnt, hogy a tagok végleg félreteszik a hangszereket. Igaz, hogy a visszatérő koncert sokat váratott magára: az eredeti négyes (Méhes Adrián, Jobbágy Bence, Szeifert Jason Bálint és Tálas Áron) megújulva tér vissza a színpadra.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk