Már hogyne lenne jó magyar film? – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Nos, a streamszolgáltatók újdonságai között ezúttal sincs deficit azon filmalkotásokban, melyeket jó szívvel ajánlanánk rosszakaróinknak, de három ellenpéldát szerencsére így is találtunk. Ráadásul közülük kettő magyar alkotás, és mindkettő az első világháború környékén játszódik.

Hirdetés

Félvilág (2015 – dráma)

„Nem elég, hogy kurvák, még fizetni is kell nekik” – nem volt ez másként a 1910-es években sem, mikor is Mágnás Elza berobbant a szakmába. A nőt ’14-ben egy júniusi este meggyilkolták, holttestét egy ládába rejtették, és a Dunába dobták. A film utolsó napjait mutatja be, melyből egyértelműen kiderül, hogy nem hajhászta megszállottan a népszerűséget. Szász Attila filmje a szolgálólányán, Katón keresztül mutatja be a tésasszonyt, aki mindent megtett azért, hogy a templomban imádkozó szendeszűzből előhozza a vadállatot. (Netflix)

Szürke senkik (2016 – dráma)

„De uram, ez öngyilkosság!” – a háborús filmek egyik legnagyobb klisészövege igen aktuálisnak tűnik az első világháború utolsó napjaiban, mikor is a magyar, osztrák és román katonákból álló felderítő csapat megkísérli megsemmisíteni az olasz haderők kommunikációs célpontját. A gond csak az, hogy a zakkant osztag zakkant parancsnokán kívül senki nem gondolja komolyan, hogy a monarchia megnyerheti a háborút. (Netflix)

Relikvia (Relic – 2020 / horror/dráma)

A Szulejmántól a Rob Schneider-életműig számtalan dolog okozhat demenciát. Edna esetében ez szimplán az idős korra vezethető vissza. A memóriazavarral küzdő néni egy nap nyomtalanul eltűnik, ezért lánya, Kay és unokája, Sam rögtön elutaznak vidéki családi házába, ahol ijesztő nyomokra bukkannak. Idővel Edna is előkerül, ám viselkedéséből ítélve nem a közeli művházban járt Poór Péter-koncerten. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés