Hirdetés
Hirdetés

Már csak napijegyek maradtak a szerdán startoló Kolorádóra

Vadregényes helyszínen, művészeti installációkkal, kortárs színházzal, jógával, sportolási lehetőségekkel és persze egy csomó koncerttel várja a lazítani vágyókat augusztus 11. és 14. között az egyik leghangulatosabb hazai kisfesztivál, a Kolorádó.

A 2021-es fesztiválszezon összehasonlíthatatlanul jobb, mint a tavalyi, de a koronavírus az idei rendezvényekre is rányomja a bélyegét. A belépéshez mindenkinek védettségi igazolványt kell felmutatnia, sokan pedig úgy érzik, hogy egyelőre még jobb elkerülni a nagy tömegeket, így az érdeklődés jellemzően kisebb, mint ami megszokott.

A Kolorádónak viszont egy év kényszerszünet után sikerült eladnia az összes bérletet, a hivatalos honlapon már csak napijegyeket lehet venni, aki pedig végig ott szeretne lenni, annak a Ticketswaphez kell fordulnia. Ebben nyilván sokat segített, hogy a fesztivál bejáratott közönséggel rendelkezik, a helyszíne közel van Budapest belvárosához, és úgy általában véve egy nagyon jó hely. Aki pedig még most gondolkozik azon, hogy idén ő is megnézze-e a Nagykovácsi melletti erdőben megrendezett fesztivált, vagy csak nincs jó programja a hétvégére, annak itt van egy kis zenei kedvcsináló.

A járvány ellenére a szervezők idén is tudtak külföldi előadókat hozni a fesztiválra. Közöttük két igazi húzónév van – vagyis lett volna, ha a londoni kísérleti posztrockot játszó black midi nem mondja le a fellépését, mert a zenekar tagjai közül többen nem kapták még meg az oltásukat, és hazatéréskor karantén várta volna őket. Itt lesz viszont a dél-afrikai énekes-gitáros-dalszerző, Alice Phoebe Lou, aki már háromszor lépett fel Magyarországon, idén pedig új lemezt hozott ki Glow címmel, rajta olyan király számokkal, mint az alább indítható Dusk.

Ami a többi külföldi fellépőt illeti, lesz elektro bőven: német újhullámos elektronikus zene Helena Haufftól, house Hunee-től, agresszív zajtechno a Giant Swantől és tört ütemek Roza Terenzitől. Szinte teljesen ismeretlenül érkezik az afrobeatet és ethio jazzt játszó belga Kolonel Djafaar, de a Spotify-profiljuk alapján nagyon jó zenét játszanak.

A fesztivál mindegyik napjára jut pár nagyobb magyar előadó is. Csütörtökön a Platon Karataev, a Csaknekedkislány és a Bohemian Betyars lép fel, pénteken a Galaxisok, a Carson Coma, az Analog Balaton és a Fran Palermo, szombaton pedig Dé:Nash, a Gustave Tiger és a Middlemist Red. Mind tipikus kolorádós előadók, akik közül most a Carson Comát emelném ki, egyszerűen azért, mert a tinédzser korú testvérem addig mondogatta, hogy menjek már el koncertre, hogy nemrég csak elmentem, és meg kellett állapítanom, hogy amit élőben csinálnak, az még harminc évesen is nagyon élvezetes.

A fesztivál helyszínére a hűvösvölgyi villamosvégállomástól közvetlen buszok indulnak, de ha valaki nem szeretne ezért külön fizetni, vagy nagyon sétálni akar, akkor onnan még tovább kell mennie 63-as busszal Adyliget megállóig, innen bő fél óra a fesztivál bejárata. A kocsival érkezők a Petneházy parkolóig mehetnek, innen a shuttle busz vagy a gyaloglás a két opció. Emellett taxival, bringával, sőt Mol Limóval is meg lehet közelíteni a fesztivált. Erről és minden másról részletes infókat a fesztivál honlapján találtok, ahonnan az offline programfüzetet is le lehet tölteni, ami nagy segítség lehet a helyszínen, ahol nem nagyon van térerő és mobilinternet.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,601KedvelőTetszik
2,964KövetőKövetés
1,320FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók