Hirdetés
Hirdetés

Már a berlini rendőrség is nyomoz Lindemann után

Tovább erősödik a Rammstein énekese körüli botrány, ugyanis már a berlini ügyészség is nyomozást indított a Till Lindemann ellen felhozott vádpontok miatt. Több vonalon is folyik az eljárás, egyrészt az állítólagos beleegyezés nélküli szexuális kapcsolat létesítése, másrészt kábítószerrel való visszaélés miatt. Minderről Felor Badenberg igazságügyi szenátor tájékoztatta a jogi bizottság tagjait a berlini képviselőházban.

Hirdetés

Az ügy kirobbanásáról itt írtunk részletesen:

(18+) A Rammstein énekese eltűnt az Instagramról – Még több részlet a botrányból

Az ügyet kirobbantó észak-ír Shelby Lynn most feljelentést tett, miután a litván rendőrség magától nem indított büntetőeljárást amiatt, mert Lynn elmondása szerint bedrogozták őt a Rammstein vilniusi koncertjén, és ugyan szex nem történt, elmondása szerint vagy két óra kiesett neki a buliról, és másnap hatalmas kék foltokkal ébredt. Ezután több nő is elmondta a saját történetét, a Telex pedig olyan rajongókat is megszóltatott, akik voltak Rammstein-afterparty-n, de a Lindemann-félére nem mentek el.

Vannak (voltak) ugyanis hivatalos Rammstein-afterparty-k is a fellépések után, ahol a zenekar többi tagja is részt vett, zeneipari szakemberek, újságírók és természetesen rajongók társaságában, beszélgetve, nyugodtan iszogatva, és már gyakorlatilag tényként kezelhető, hogy volt egy külön, máshol rendezett party Lindemannak is, ahol valóban a szex és nem a eszmecsere volt a központban, és ahová a hivatalos buliról is hívtak át lányokat.

Ezt lényegében meg is erősíti a Rammstein dobosának Christoph Schneidernek a közleménye, aki ugyan teljesen biztos abban, hogy ezeken az ominózus Lindemann-party-kon semmi illegális nem történt, egyet azért nem ért vele, és elszomorítja a történet még úgy is, hogy szerinte minden közös megegyezés alapján történt. Azt is elmondja, hogy Lindemann az utóbbi években eltávolodott tőlük, és kialakított egy saját kis buborékot, de ennek ellenére ők hatan a Rammstein, és együtt fogják ezt az akadályt is leküzdeni, erről pedig egy másik, sokat mondó képes posztot is kitett.

A berlini ügyészség nyomozásának hatására egyébként a Universal lemezkiadó is felfüggesztett minden Rammstein-promóciót, amíg az eljárás nem tisztázza az énekest.

Az ügy ellenére úgy tűnik a zenekar turnéja megy tovább, csupán a Pussy című számot és a péniszágyút vették ki a show-ból, ami amúgy is sok rajongó szerint kínos volt már régóta. A Tagesspiegel egyébként a koncertről is megkérdezte a rajongókat, és az jött ki, hogy összességében többen akarják, hogy a zenekar folytassa a turnéját, mint nem, a nők viszont jóval nagyobb arányban fejeztetnék be a turnét, és mondatnák le a berlini koncertet, mint a férfiak.

A Rammstein július 11-én és 12-én is koncertet ad Budapesten.

Szexizmus elleni összefogást támogat a német kereskedelmi szövetség

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,937KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,680FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók