Hirdetés

Maps – Premieren a VelvetNoise új dala

Új dallal és egy újrahasznosított klippel jelentkezik VelvetNoise, azaz Bársony-Németh Péter alt-art-electro-pop projektje. Ezúttal is Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & Love Band, Erik Sumo Band) volt a zenei producer és most is egyfajta belső utazás a téma, sok szabad asszociációval a szövegét tekintve.

Műfajilag a Maps mai, friss indie hangzással rendelkezik, ami valahol az elektronika és az indie gitárzene határmezsgyéjén egyensúlyoz. Ahogy a dalban is rengeteg akusztikus zörejből és zajból áll össze a ritmusszekció, úgy lett újrahasznosított a hozzá készített klip is.

A Korom Anna által rendezett dalszöveg-vizuál kizárólag egy darab magyar TV-archívumból kivágott szem és egy műholdfelvételből származó űr kollázsát tartalmazza, ami minimalista szemlélete okán szabad teret ad a nézőnek, hogy maga is utazhasson a fokozatosan építkező dal közben.

“I drew a map of my mind

But I can’t find a downtown

Where everybody wants to live

Wher is the place now?”

– szól a refrén, aminek kapcsán egyszerre asszociálhatunk globális klíma problémákra és a nyugati ember megcsömörlött vágyvezérelt céltalan bolyongására is.

És már megint a céltalan bolyongás kerül szóba a VelvetNoise kapcsán, ismerős lehet az érzés az első megjelentett klipet nézve is, ami Number Ones címmel még ősszel jött ki.

Mindenesetre a várva várt lemez MindfulMess címmel most már biztos, hogy debütál még májusban, VelvetNoise pedig duó formában jelentkezik egy hét múlva, lesőként a Maps akusztikus változatával egy Live Session keretén belül.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk