Máma már nem hasad tovább – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

Tessék, orosz film a csernobili katasztrófáról, plusz gyerekvédő terroristaellenes hölgy is van a heti ajánlónkban.

Csernobil 1986 (Chernobyl 1986 – 2021 / dráma)

1986-ban katasztrófák terén még a New Kids On The Block debütáló lemeze sem vetekedhetett Csernobillal. Ugyanakkor a 2019-es HBO-sorozatnál korhűbb és realistább dokumentációt aligha lehetett volna összehozni róla. Erre a küldetésre a Csernobil 1986 című orosz mozi sem vállalkozik, hanem egészen más perspektívából mutatja be az eseményeket. Mégpedig az egykor tróger életet élő Alexej szemszögéből, akinek tűzoltóként megadatik a lehetőség, hogy hőssé váljon, miután tűz üt ki a 4-es reaktorban. (Netflix)

Vérvörös égbolt (Blood Red Sky – 2021 / akcióthriller)

Egy terroristacsoport pályafutása legrosszabb döntését hozza meg, amikor belevág egy rutinszerűnek látszó gépeltérítésbe. A gépen utazik ugyanis Nadja is, aki gyermekvédelmi okokból szembeszegül a terroristákkal. Miután azonban golyót eresztenek belé, felfedi különleges betegségét, mellyel képes pedagógiai célzatú halálban részesíteni a gazembereket. (Netflix)

Walter Mitty titkos élete (The Secret Life Of Walter Mitty – 2013 / vígjáték)

Walter egy lapkiadó munkatársa, hivatása és élete pedig hasonlóan izgalmas, mint az észak-koreai választások végkimenetele. Ezért gyakran hívja segítségül a fantáziavilágot, az általa rendezett fiktív filmek pedig adrenalinban jóval gazdagabbak, mint valódi élete. Egy nap azonban egy elveszett fotónegatív miatt kénytelen lesz bejárni az egész világot. (HBO GO)

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés