Hirdetés

Majomparádé – Premieren és dalról dalra a Mangani 808 új lemeze

Majomparádé címmel ma jelent meg a Mangani 808 új nagylemeze. A Lángoló olvasói ugye már tudják, hogy az Irie Maffiából is ismert Busa Pista rockreinkarnációjaként is felfogható zenekar négy éve létezik, ami idő alatt két EP-t adtak ki. Az első kislemez dalai felkerültek egy válogatás bakelitre a Budapest Vinyl gondozásában. A második, Hős utca EP után nem sokkal a Covid pihenőpályára rakta a zenekart. Az elmúlt egy évben viszont szép lassan összerakták a most megjelent anyagot.

Itt a lemez teljes egészében, Forgács Péter gitáros pedig minden dalról mond valamit alább.

A torreádor halála

Talán az eddigi legmetálosabb dalunk zeneileg. Az állatkínzás minden formáját elítéljük. Láttunk egy hírt, amely egy halálos kimenetű bikaviadalról szólt, csak itt éppen szerencsétlen torreádor húzta rövidebbet. A klipben is ez szerepel.

Nem mindegy

Busa Pista egyik legismertebb szövegét bújtattuk rockandroll köntösbe. Nincs benne semmi kecmec, megy a darálás végig. Régimódi három verze, nulla refrén szerkezettel.

A jó, ha nem rossz

Ez egy rap-rock dal a nagyképű arcok leoltásáról. A dal attól különleges, hogy még egy szóló is lett benne.

Anyagot

A kőműves raphimnusz. Pista eredeti szakmája kőműves, és az ebben a szcénában eltöltött időknek állít emléket. Minden egyes sora megtörtént a valóságban is. Jó tufa a gitártéma,

A világ leghosszabb káromkodása

Busa Pisti egyszer hosszú káromkodásokat kezdett keresni, de nem volt megelégedve az eredménnyel és elhatározta, hogy megírja a leghosszabb, legkacifántosabb pocskondiázást. Dj Mango szkreccsel Pista hangjával, elég bitang végeredménnyel. A grunge-os alap és a jó hosszú szkreccs elég megalkuvásmentessé tette a dalt.

Propaganda

Sima punkszám. Szeretjük a punkrockot.

Man man

Manman egy munkásember, aki a háziasszonyok férfiideálja, egy valódi hétköznapi szuperhős. Az Anyagot című számhoz hasonlóan a munkásosztály hétköznapjaiba kalauzolja el a hallgatókat. Iván, a Los Orangutanes frontembere is megtisztelt minket egy közreműködéssel, jópofa latinometál lett belőle.

Telefon

A telefon című szám improvizálva lett, nem kevés tömény és cigi után. Az inspirációmat a mindennapi telefonfüggőség ihlette. Ja, és tényleg hívott az asszony a refrénben.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk