Hirdetés

Majdnem Híres-játék – Hegyalja-napló (második rész)

A Lángoló Gitárok, és a Jägermeister közös játéka keretei között három fesztiválon tapasztalhatják meg a szerencsések, hogy mit is csinálnak a sajtósok azokban az órákban, mikor nem nagyképűen bambulnak a VIP-ben. A Hegyalja Fesztiválon ezt a játékot Bereczki Boglárka nyerte. Íme az élménybeszámolójának második része.

Azt kell mondjam, a pénteki nap volt a legforgalmasabb. Ez leginkább a két nagy fellépőnek, a Motörheadnek és a Meshuggah-nak köszönhető. Iszonyatos tömeget vonzottak, s az ország minden pontjáról jöttek. Ki vonattal, kocsival, sőt az igazi arcok motoron szelték át az országot. Beszélgettem egy csapattal, sátorszomszédainkkal, ők konkrétan Szlovéniából érkeztek, Alsóörsön át jutottak el a végállomásukig. Reggeli ébresztőt is ők intézték ma, remegett a sátor a chopperek brummogásától. „Fasza volt!”

Visszagondolva a tegnap estére kicsit nehéz ugyan, de teszünk egy próbát. Szokásos délutáni sörözés  városban, Tisza-part, csak hogy túléljük a meleget, csobbanás még kimaradt, de persze nem felejtettük el. Favorit kaja idén is a 140 Ft-os zsíros deszka, jóféle lila hagymával és sült hús darabokkal. Kellemes hagymafelhő követi a fesztivál-népet.

Délután 4-től bekukkantottunk a „matiné koncertekre” 🙂 Érdekes élmény volt, de hangulatos a cseppet sem gyerekzenekar, a Stiff Bastard koncertje, Ricsike alkotott megint egy kis hangulatot.
Őket követte a már megszokott és bevált csokor, a Cadaveres, Neck Sprain és a többiek. Hozták a formájukat, alakult a jókedv, megvolt a bemelegítés az esti nagy fellépő előtt. Sajnos a Velvet Stab nem hozta azt amit vártunk de elment.

Kicsi punnyadás a VIP-ben jóféle meggysörrel, csak ajánlani tudom mindenkinek. PASO végét kis kanapéról sasoltuk, de a lábdobogás megvolt.

Szeretünk multikulti Hegyalja, csak az a baj hogy az a sok jó mind egy időben  van. Szaladás Kispálról Akkezdet Phiaira, onnan Meshuggah. Éles váltás de ilyen is kell. Kispálon volt eddig a legtöbb fan, persze ezt a Motörhead megdöntötte. Az utolsó Hegyaljás koncert, és midneki ott akart lenni. És úgy tűnt ott is volt.

Kezdet az igazi  3 fokban mozgó felkarok bulija. Szeretjük a fiúkat. Ez itt a Akkezdet Phiai, helloszia.

Éjfél után elfoglaltuk kellemes állóhelyünket a Jim Beam színpadnál a szép nagy ventillátorok előtt.
Pár perces csúszással csak elindult a zúzás. Rational gaze-zel nyitotttak és a kezdeti lendület végig megvolt. A hanggal sem volt idén probléma, 2 éve a Szigeten sajnos itt bukott meg a dolog.

Köszönjük az élményt és több ilyet!
Jelentés vége, holnap búcsúzunk, Tokajtól is.

Bereczki Boglárka

Kommentek

37,440KedvelőTetszik
2,901KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló