Hirdetés

Magyarországra is megérkezett a Google Pay

A Mastercard kedd délelőtt bejelentette, hogy újabb országokban teszi elérhetővé a Google Pay szolgáltatást, így itthon  a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál lesz először elérhető, de várhatóan később magyar kereskedelmi bankok is csatlakoznak majd.


A Google Pay lehetővé teszi a biztonságos érintésmentes fizetést az arra alkalmas androidos telefonokkal. Az adataik szerint a világjárvány kezdete óta 80 százalékra emelkedett az érintésmentes fizetések aránya. A szolgáltatás lényege, hogy nem kell elővenni a kártyát, a telefonnal lehet fizetni anélkül, hogy bármilyen alkalmazást meg kellene nyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség.

Az androidos telefonnal rendelkezőknek a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásában a használni kívánt Mastercard kártyát kell kijelölni, majd a „Hozzáadás a Google Payhez” opcióval lehet aktiválni a szolgáltatást.

A Mastercard azt ígéri, hogy a tokenes technológiája garantálja a biztonságot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fizikai kártyaszámot egy tokennel, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel  A Mastercard megoldása úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett „tokennel”, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel. Ennek a minden fizetésnél dinamikusan változó komponensnek köszönhetően a tokenizáció biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, ezáltal csökkentve a digitális fizetésekkel kapcsolatos visszaéléseket. Tehát amikor a felhasználó a mobilját használja egy tranzakció során, akkor a token, és nem a valódi kártya száma vesz részt a tranzakcióban.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,640FeliratkozóFeliratkozás
HirdetésError, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek