Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon nem történt semmi, mondja Zselenszky egy EP-n keresztül

Új EP-t adott ki Török-Zselenszky Tamás, azaz röviden csak Zselenszky, akit sokan az Eleven Hold zenekarból ismerhetnek, de 2007 óta leginkább szólóban, a saját neve alatt nyomja sajátos grunge rockját. Ebben a műfajban született most meg a legújabb EP-je is, a Magyarországon nem történt semmi I-IV.

Hirdetés

A zenéről:

A lemezeimet általában én írom, játszom, veszem fel. Ezt is. Általam nagyra becsült vendégeket azonban hívni szoktam egy-egy posztra; a mostaniak Északi Szabolcs, akire a gitárszólókat bíztam és Kobza Vajk, aki az első dalban údon (arab lant) játszott és a borítóképet alkotta. Alapvetően grunge dalokról van szó. A középlemez (EP) négy száma alkot egy egészet, a címe: Magyarországon nem történt semmi I-IV.

A szövegről:

Az összes dal minden szövege ugyanaz a mondat: „Magyarországon nem történt semmi”. A koncertjeimre járók már találkozhattak vele sokszor. Főleg a kedvükért véstem most kőbe. Ez a mondat és az ismételgetése, forgatása-görgetése, mantrázása, természetes és természetellenes szövegbeosztása az eszközünk a diagnosztizálásra, figyelemfelkeltésre, elgondolkodtatásra vagy akár az együtt cselekvésre való felhívásra.

Viccesebb oldala is van ennek:

Mivel jobb agyféltekés, szimbolista szövegeket írok, sokszor megkapom, hogy nem értik, mi a francot énekelek. Na, most nem sokan mondhatják, hogy nem értik… csak egy mondat megy végig, négy dalon át. Akinek ez is sok, vegye úgy, hogy pirézül van, és függetlenítsenek a szavaktól; figyeljenek csak a többire!

A tervekről:

További dalokat fogok felvenni, amelyek, remélem, egy teljes nagylemeznyi anyaggá bővülnek. Addig jöhetnek a személyes megfejtések a videó alá megjegyzésként, vagy az info@zselenszky.hu címre, jómagam majd a későbbiekben nyilatkozom bővebben.

A nagylemezen ez a négy szám is rajta lesz, de már „rendes” teljes szöveggel; és az új verziók kerülnek majd fel a korongra a többi mellé. Ez az EP mindhármunk szellemi kiállása is! Kösz mindenkit! A honlapomon minden (is) ott van.

Az EP:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,004KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók