Hirdetés
Hirdetés

Magyar kiadó lemezei Európa élvonalában

volosi.jpg

Hazai világzenei kiadó még nem ért el akkora sikert a színtéren, mint most a Fonó: a legfontosabb szakmai felületen, a World Music Charts Europe augusztusi listáján az első két helyet Fonós kiadvány uralja. Első a Boban Markovic Orkestar MRAK című albuma, második pedig a Lajkó Félix & VOLOSI lemeze. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az érintett rádiósok erről a két lemezről játszanak mostanában a legtöbbször műsoraikban. A WMCE listáját 27 ország 50 rádiós világzenei szakemberének szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap 1-jén a wmce.de oldalon. Boban Markovic lemeze egyébként már második hónapja csücsül az első helyen, ezt a kivételes csodát eddig csak másik hősünknek sikerült elérni, a Lajkó Félix féle Mező 2013-ban érdemelte ezt ki. (Fotó: Knap Zoltán)

A Fonós kiadványok egyébként is parádésan szerepelnek mostanában sokfelé, az első sorban a régió zenéit szemléző Balkan World Music Charts negyedéves listáját jelenleg a Lajkó Félix & VOLOSI vezeti, az első tízben pedig további két Fonós album szerepel, a BABRA és a Meybahar debütáló lemezei.  

A Transglobal World Music Charts szerkesztői pedig augusztusban a Boban Markovic Orkestar MRAK, a Lajó Félix & VOLOSI, valamint Vaszi Levente és Vrencsán Anita albumát tették listára, júliusban pedig a Szászcsávási sorozat 6. albumát méltatták figyelemre. A beidézett lemezekről mi pedig itt és itt írtunk.

A nemzetközi világzenei élet elsőszámú szaklapja, a londoni Songlines rendszeresen közöl kritikákat a Fonós lemezekről, és Top of the World címen CD kompilációkat is mellékel a magazinhoz a kiemelt címekből válogatva. Ebben az elismerésben részesült korábban a Cimbalom Brothers Brotherhood című albuma és most a Boban Markovic Orkestar lemeze. 

Kommentek

37,333KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló