Hirdetés

Magasabb minőségre kapcsol a Spotify – jön a hifi előfizetés

Régóta várt funkciót dob be a Spotify idén a szolgáltatásai közé: elindítja a hifi előfizetését. Az egészet egyébként Billie Eilish és testvére, Finneas vezette fel egy videóban, ahol elmondják, zenészként azt szeretnék, ha a hallgatók a lehető legközelebb lennének ahhoz a hangzáshoz, amit ők a stúdióban elképzeltek.

A fenti videó óta már a Spotify oldalára is kikerült némi információ, amiben többek között elmondják, hogy a hifi itt veszteségmentes CD minőséget jelent majd és hogy valamikor 2021-ben indul, de nem mindenhol (közben amúgy 80 országgal bővítették az alap szolgáltatási területüket). Részletek később jönnek, szóval azt sem lehet tudni, Magyarország benne lesz-e, vagy hogy mennyibe fog kerülni.

A Spotify ezzel régi adósságot törleszt, ráadásul már 2017-ben elkezdték rebesgetni, hogy a cég teszteli a hifi előfizetést, majd teljes lett a csend, és most gyakorlatilag senki nem számított erre a bejelentésre. A lépéssel a Spotify letarolhatja a piacot, és rendesen alátehet a konkurenciának, pláne hogy ehhez ott van a már kiépített, remekül működő Spotify Connect kényelmi szolgáltatása, amivel az ígéretek szerint szintén lehet majd használni a hifi előfizetést.

Itthon egyébként a Deezer, a Tidal és az Amazon zeneszolgáltatása érhető el CD minőségben, és ugyan a Tidal kínál a CD-nél magasabb minőséget is, személyes tapasztalatból is tudjuk, hogy sokan azonnal felmondják a Tidal-előfizetésüket, ha a Spotify képes lesz legalább a legalapabb veszteségmentes lejátszásra.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,020FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk