Hirdetés
Hirdetés

Magam adom: twentees – Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Újra itt a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, amit a Hangfoglaló Program felkérésére egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH – Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese, a Carson Coma zenekar, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, valamint a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Nemrég a Harmed szerepelt a Magam Adomban, aztán a Qualitons, majd a The Devil’s Trade, azaz Makó Dávid, utána jött Babé Sila, majd a Belau, a Mayberian Sanskülotts és az IDEGEN következett, aztán Henri Gonzo a Fran Palermóból volt soron, utána a Bohemian Betyars, majd a Mordái zenekar kitalálója, Nóvé Soma állította össze a dalokat, egy hónapja a jazzbois tagjai csináltak playlistet és válaszoltak a kérdésekre, most pedig a twentees-tagok csinálták meg mindezt. Alább ott van minden.

Van-e különösebb szervező elve a playlisteteknek?

Azokat a dalokat gyűjtöttük össze, amelyek a legnagyobb hatással voltak ránk az elmúlt bő egy évben, vagyis abban az időszakban, amikor a Kicsi lány EP-t készítettük. Köztük sok olyan zenekarral, akikkel szívesen kerülnénk egy napon említésre, és sok olyannal, akikhez zeneileg semmi közünk nincs, de annyira betaláltak, hogy alkotásra ösztönöztek minket, vagy csak szimplán örömet okoztak a dalaikkal.

Ha egy dalt kiemelnétek róla, akkor mi lenne az? Esetleg kapcsolódik hozzá sztori?

A Creatures a Viagra Boys-tól. Ha csak egy dalt hallgat meg valaki a playlistről, ez legyen az: ezek a svéd idióták a legtrúbb zenekar, akiket valaha hallottunk. A dalaik nagy része ennél sokkal „butább”, de ez az, ami a legjobban összefoglalja azt a fájdalmat és attitűdöt, amit képviselnek.

Nemrég átadták a Grammy-díjakat. Kinek örültök a legjobban?

Lizzo-nak. Igazi self-made sztori az övé, és nem nagyon lehetne menőbb kocsikázós számot mondani a Juice-nál. Ja, de hogy ez 2020 volt… gyorsan leguglizva az idei listát egyértelműen a Strokes-nak, akik úgy szofisztikálódtak öreg korukra, hogy nem veszett ki a kezdeti nyers erejük sem.

Itthon kiknek adnátok hasonló elismerést a tavalyi megjelenéséért?

Mordái! Kiröhögtük volna, ha valaki azt mondja előttük, hogy lehet magyar népdalból pszichedelikus jazz-blues-rockot csinálni. Hatalmas kulturális érték, amit ők képviselnek.

Ha a zenekarról most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzenéje?

Természetesen a Kicsi lány! Ha nem sajátot kell mondani, akkor Koni aktuális kedvence, ami éppen az Arcade Fire-től a Rococo. Erre a zenekarra úgy rákattant a srác, hogy két számot is betett tőlük a playlistbe, és minden próbán azt taglalta mostanában, hogy „úristen, miért nem hallgattam őket korábban”.

És ha a twentees zenéje kerülne be egy film zenéi közé, vajon milyen zsánerű film lenne az?

Valami keserédes dráma, ami bemutatja a főszereplő gyengeségeit és hiányosságait, törekszik a happy endre, de a nézőre bízza az utolsó jelenetnél, hogy jó vége lesz-e a sztorinak.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,605KedvelőTetszik
2,965KövetőKövetés
1,330FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók