Hirdetés
Hirdetés

Magam adom: Mordái – Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Újra itt a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, ahol a Hangfoglaló Program felkérése egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH – Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese a Carson Coma zenekar is, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, és a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Nemrég a Harmed szerepelt a Magam Adomban, aztán a Qualitons, majd a The Devil’s Trade, azaz Makó Dávid, utána jött Babé Sila, majd a Belau, a Mayberian Sanskülotts és az IDEGEN következett, aztán Henri Gonzo a Fran Palermóból jött soron, utána a Bohemian Betyarsszal, most pedig a Mordái zenekar kitalálója, Nóvé Soma állította össze a dalokat és válaszolt a kérdésekre. Alább ott van minden.

Miért éppen ezek a dalok kerültek rá a playlistre?

A playlist egy olyan összeállítás, ami bemutatja, milyen inspirációk érintik jelenleg a MORDÁI második lemezének dalait. Próbáltam vegyíteni népdalokat olyan számokkal, amik eltérnek a tradicionális műfajtól, mégis nagy hatással vannak a zenénkre.

Van-e köztük kakukktojás? Miért?

Vannak olyan dalok, amik nehezebben összeegyeztethetőek az általunk képviselt stílusjegyekkel, mégis mindegyiket erősen tudom kötni a MORDÁI-hoz, mint inspirációs forrás.

Mik a terveitek idén, a támogatott időszakban?

Idén szeretnénk kihozni a második nagylemezünket. A támogatás ennek a kivitelezését segíti majd.

Mit tartotok az elmúlt időszakban megjelent hazai lemezek közül a legizgalmasabbnak?

Fran Palermo – Crocodile Juice Bar, The Mabon Dawud Republic, Jazzékiel – Szép Napok

Ha a zenekarról most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzene?

A zenekarról nem tudom, milyen film készülne, de filmzeneként el tudnám képzelni a zenénket egy David Lynch filmhez, a főcím dal a Hidegen fújnak a szelek lenne.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

37,605KedvelőTetszik
2,965KövetőKövetés
1,330FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók