Hirdetés
Hirdetés

Magam adom: Henri Gonzo – Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Ahogy minden hónap első napján, úgy most is itt van a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, ahol a Hangfoglaló Program felkérése egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH – Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese a Carson Coma zenekar is, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, és a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Nemrég a Harmed szerepelt a Magam Adomban, aztán a Qualitons, majd a The Devil’s Trade, azaz Makó Dávid, utána jött Babé Sila, majd a Belau, a Mayberian Sanskülotts és az IDEGEN következett, most pedig a Henri Gonzo, a Fran Palermo frontembere állította össze a dalokat és válaszolt a kérdésekre. Alább ott van minden.

Hirdetés

Miért éppen ezek a dalok kerültek rá a playlistre?
Minden hónapban gyártok egy 17 dalos playlistet, lassan már két éve. Annó ez egy kísérlet volt, egyfajta kutatás egy rádióműsorhoz, amit még nem volt alkalmam elkezdeni, de talán majd egyszer. Ezeket a listák a személyes spotify-omon vannak, és az aktuális hónap a nevük, mellette pedig hogy haiku, a 17 miatt. Ezek a dalok a listámon azok, amiket talán a legtöbbet hallgattam tavaly tavaszig visszamenőleg.

Van-e köztük kakukktojás? Miért?
Az Alfa Nova együttes, mert nekik még csak ez az egy száma jelent meg. Egy Brightonban élő egykori Fran Palermo-tag új projektje.

Mik a terveitek idén, a folyamatos újratervezések fényében?
Folyamatos újratervezés. Személy szerint én egyre többet írok magyarul dalszövegeket, ebből lesz majd valami szóló produktum, talán már jövő tavaszra.

Mit tartotok az elmúlt időszakban megjelent hazai lemezek közül a legizgalmasabbnak?
A sajátunkat, a Crocodile Juice Bar című harmadik Fran Palermo-nagylemezt és a Platon Karataev Atoms című lemezét.

Ha a zenekarról most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzene?
Némafilm lenne, bár ugye azok alatt végig szólt valami zongorás őrület, úgyhogy csak teljesen néma lenne.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,987KedvelőTetszik
3,059KövetőKövetés
3,820FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók