Hirdetés
Hirdetés

Madlib DJ Set – Nyerj páros belépőt a bulira!

madlib1.jpg

Jövő kedden a Trafóban lép fel a számtalan alteregót használó rapper/producer, Madlib, aki a kilencvenes évek óta követhetetlen mennyiségű kiadványt jelentetett meg, és akit a kortárs hiphop egyik leginkább meghatározó alakjaként tart számon a szakma. A koncertre most egy páros belépőt nyerhetsz, amennyiben helyesen válaszolsz a játékban feltett kérdésre! Részletek a hajtás után!

Madlib a Stones Throw Records emblematikus művésze, olyan producer, akinek a lemezei mellett nem üres frázis a meghatározó jelző. A kétezres évek első felében az MF Doommal közös Madvillainy, illetve a J Dillával közös Champion Sound hamar a hiphop klasszikusaivá váltak, de igazság szerint Madlib diszkográfiájából nem egyszerű összeválogatni a kiemelkedő pillanatokat.

Karrierje első nagy dobása például a Lootpack 1999-ben megjelent debütáló és máig egyetlen nagylemeze, a Soundpieces: Da Antidote, amelyen a csapat hivatalos tagjai (Madlib, Wildchild és DJ Romes) mellett olyan nevek is reppeltek, mint Defari, Declaime vagy az Alkaholiks. A kaliforniai színtér kultikus albuma után bár többször is dolgozott Wildchildékkal, de a folytatásban Madlib inkább a saját dolgaira fordított figyelmet.

Már a Lootpack számaiban is feltűnt héliumhangú, befüvezett, begombázott alteregója, Quasimoto külön albumot kapott, és az Unseen végül a valaha készült egyik legjobb hiphop albumok közé verekedte be magát. A kis lény aztán végigkísérte Madlib karrierjét, ilyen-olyan közreműködésekben, obskúrus kislemezekben rendre felcsendült a jellegzetes rap, 2005-ben pedig The Further Adventures of Lord Quas címmel az Unseen folytatása is megérkezett. Quasimoto története idén is folytatódott, nemrég jelent meg a Yessir Whatever, ami inkább gyűjteményes válogatás az elmúlt évek terméséből, de a rajongóknak így is kötelező darab, főleg, hogy a borító úgy van megoldva, hogy egy matrica lehajtásával Quasimoto agyát is közelről nézhetjük!

Bár tényleg Quasimoto Madlib legismertebb projektje, a különböző néven kiadott produceri munkáit naphosszat tudnánk sorolni. Egyszemélyes jazz-zenekarával a Yesterdays New Quintettel jelentkezett például saját, és Stevie Wonder előtt tisztelgő nagylemezzel, de a zenekar fiktív tagjai is megkapták a saját EP-jüket. Aztán ott van például a Shades Of Blue album, amelyet Madlib a Blue Note katalógusából mintázott össze, ha már úgyis sok zenéje a jazz nagyságai előtt hajt fejet.

Az idei Quasimoto-megjelenés mellett a legfrissebb Madlib-zenék a Rock Conducta alteregóhoz kötődnek, amellyel a korábbi Beat Conducta néven gondozott sorozatot folytatja, csak ezúttal rockzenéket szabdal széjjel, hogy aztán füstös ütemekként szülessenek újjá.

Madlib tehát tud majd miből válogatni budapesti fellépése során, a fentiek mellett egy csomó meg nem nevezett temérdek kiadványából is válogathat, és minden bizonnyal rengeteg kiadatlan zene is van nála, mert az köztudott: Madlib kedvenc helye a stúdió.

Madlib fellépése előtt az S*10 szervezésében a kiadó kedvenc producerei váltják egymást félóránként, így például a hazai ütemgyárosok ősapja Fakt aka Faktor, a Stay Blunted (Mil & Mihalik Bence), Slow és Mekvárt liget rémei, Vanis és Crain.

A Trafó által felajánlott páros belépőért nem kell mást tenni, mint játszani, ennek részeként pedig először is lájkolni a Lángoló Gitárok, valamint a Trafó Facebook-oldalait, majd pedig a jatek@langologitarok.hu címre egy Lángoló – Madlib-játék tárgyú levélben elküldeni nekünk a választ a következő kérdésre:  

–  Az alábbiak közül melyik NEM Madlib alteregója?

                     A., Quasimoto

                     B., Demonaz Doom Occulta

                     C., Yesterdays New Quintet

A megfejtéseket hétfőn reggel 9 óráig várjuk, délelőtt sorsolás, a nyertes e-mailben értesítjük.

MADLIB DJ SET (USA)

2013. október 29. 20 óra

TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

Program:
STAY BLUNTED /live act
SLOW /live act
VANIS & CRAIN /live act
FAKT aka FAKTOR /saját beatek dj set
MADLIB DJ SET

Éjféltől a Trafó pincében (Kontra Klub):
DERMOT & SENA
S*10 soundsystem (vanis, mr.mstrs, fantomvz)

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/513266062095157/?fref=ts

Trafó Facebook: https://www.facebook.com/officialtrafo?fref=ts

Advertisement
39,009KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló