Machete don’t text – Streamszínház, avagy filmajánló a hétvégére

A babaarcú mexikói egyszerre haragítja magára a drogkartellt és a bevándorlási hivatalt, a démonűzés a szokásos sikerrátával zajlik, Pinochet pedig nem csak a tempót diktálja.

Machete (2010 – akció/vígjáték)

Kémkölykök ide vagy oda, Robert Rodriguezt nem tudjuk eléggé becsülni, amiért főszerepet adott a két lábon járó ránctalanítókrém-reklámnak, és Danny Trejo jóvoltából megszületett a 2010-es évek legmenőbb akcióhőse. A Machete történelmi jelentősége azonban nem csak ebben rejlik: tudniillik itt láthatjuk a főgenya szerepében Steven Seagalt azóta, hogy az adóhatóság inkasszózta mimikáját és színészi manírkészletét. Ő alakítja drámai hitelességgel Torrezzt, a drogbárót, aki óhatatlanul összerúgja a port az egykori mexikói szövetségi rendőrrel. (HBO GO)

Az elnémultak (The Quiet Ones – 2014 – horror)

Jane egy átlagos fiatal lány azzal a különbséggel, hogy testében egy hadseregnyi démoni lény tart goapartit. Mivel nem forog a feje és nem vartyog latinul vérben forgó szemekkel, a vatikáni szellemirtók aligha érnének el eredményt vele. Akad azonban egy egyetemi professzor, aki a tudomány segítségével próbál segíteni rajta: az eljárás nem más, mint hogy negatív energiákból próbálja (elő)manifesztálni a szellemeket, hogy aztán elűzhesse őket. Azonban nem hallgatnak a „fekszik, ül és pacsit” vezényszavak egyikére sem. (HBO GO)

A kolónia (Colonia – 2015 – dráma)

1973, Chile – Augusto Pinochet átveszi a hatalmat Chilében, a nemzeti stadion pedig unortodox sportlövész-rendezvények helyszínévé válik. A választások a továbbiakban hasonló izgalmakat tartogatnak, mint a vízállásjelentés. Lena barátja börtönbe kerül, a nő pedig oly módon próbálja kiszabadítani őt, hogy önkéntesen csatlakozik egy kolóniának álcázott fogolytáborhoz. (Netflix)

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,010FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés