Hirdetés

Ma este Hania Rani és Atreyu’s Horse az Instantban

haniarani_by_kingakarpati11web_width-1500.jpg

A klasszikus zene újra utat tört a fiatalok fejébe/lelkébe. Természetesen, mint a legtöbb zenei vagy művészeti ágban, a jelen generáció ezt is a saját képére formálta, beleszőve a jelen technikai megoldásait és stílusjegyeit, gondjait és örömeit. A kortárs zeneszerzők / zongoristák, mint Jeff Mills, Arvo Part, Nils Frahm, Ólafur Arnalds, Murcof (..stb.) kihozták ezt a modern komoly zenét a hangversenytermekből, olyan terekbe helyezve azt, ahol az előadó és a közönség egyaránt otthonosan mozog, így létrejöhet egy sokkal bensőségesebb zenei élmény. Ezúttal Hania Rani és IamYank zenéjét hallgathatjuk Budapest egyik legújabb, minőségi koncertterévé alakított Akácfa utcai ház belső udvarában, az Instantban.

Hania Rani, Krakkó és Berlin közt ingázó zongorista, zeneszerző. A vonósokra, zongorára, énekhangra és elektronikára író fiatal nő olyanokkal kollaborált, mint Christian Löffler, Dobrawa Czocher és Hior Chronik, emellett lengyel zenekarával Teskno néven jelent meg albuma. Most megjelenő első lemeze, Esja az első önálló színrelépése a világ felé, ahol saját szavaival élve – „Többé nem rejtőzködöm kollaborációk és projektek mögé. Most először csak Én vagyok, ahogy vagyok!”

Az Atreyu’s Horse duó a budapesti Iamyank improvizatív mellékprojektje mely leginkább zongorára, csellóra és elektronikus hangzásokra épül. Modern és klasszikus elemeket minimalista előadásban vegyít, hangzásvilága és hangulata bensőséges atmoszférát teremt a hallgatóság köré.

Iamyank hazánk egyik legsokoldalúbb elektronikus zenei producereként és előadójaként ismert. Zenéjében mindig szabadon kezelte a műfaji határokat, azokat folyamatosan tágítva, átlépve alakította ki sajátos hangzásvilágát, amellyel azóta is állandó kísérletezésben van. Az Atreyu’s Horse virtuális projektként indult, ahol iamyank rövid zongora motívumokat publikált egy éven át, majd az időközben megjelent közönségigényt kielégítve koncertező duóvá alakult. Elsősorban a modern klasszikus stílust idézi meg, de iamyank moduláris szintetizátorokat és pedáleffekteket is bevon álomszerű zenei képei megjelenítéséhez. Ebben társa Barta Gyöngyi csellón, aki a kezdeti vendégszereplések után hamar leválaszthatatlan része lett az Atreyu’s Horse koncert élményének.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
849FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló