Hirdetés

Lucky You – Premieren a HERSELF új videója

Lángoló Premier

Az elektronikus színezetű indie popot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberben jelent meg, amelynek négy dalához animációs videók is készültek. Az anyag bemutatóját 2020 januárjában tartották a TRIP Hajón tavasszal pedig a Müller Péter Sziámi AndFriends előzenekaraként indultak volna országos turnéra, de a koronavírus-járvány miatt ezek a koncertek kivétel nélkül elmaradtak.

Hirdetés

A pandémiás időszak alatt viszont felkérést kaptak a TRIP Első Magyar Karantén-Színháztól a szájmaszk design-versenyükhöz készült videó zenéjének elkészítésére. Júniusban megnyerték a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét. 2020 nyarán bejutottak a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe, amin sajnos betegség miatt nem tudtak részt venni.

Most viszont elkészült az új videójuk, amit a Lángoló olvasói láthatnak először.

A dalról ezt mondja Bakos Attila dalszerző-énekes:

Bár lassan egy év telt el a tavaly decemberben kihozott első HERSELF EP óta, ez a dal valójában a leges legelső HERSELF dalok közül való. Az első hangjegyzetet ezekből az akkordokból talán Zita készítette 2013 környékén, az első szövegfoszlány dalhoz 2016 januári és ugyanebben az évben Kiss Benji (Paperdeer, Belau) már késztett egy első körös elektronikus verziót. Ez volt az első dalom életemben, amire a közeli barátaim is elismerően bólogattak és nem csak mosolyogtak kedvesen egy erőltetett „tökjó” mellé, úgyhogy mondhatjuk, hogy számomra és a zenekar számára is mérföldkő ez a dal. A felvételeket már zenekari felállásként kezdtük el Kirschner Péternél (Bródy János zenekara, M.P. AndFriends), természetesen – ahogy eddig mindig – most is ő felelt a felvételekért és a mix&masterért és nagyon örülünk, hogy vele dolgozhatunk. A klip elkészítésére Szeleczki Rozáliát kértük fel, akivel más zenekaraink kapcsán már dolgoztunk együtt, de HERSELF klipet még nem készített. Tudtuk, hogy működni fog a közös munka, mert az ő művészi világa nagyon közel áll hozzánk. Nagyon erős csapatot hozott össze, amire kifejezetten büszkék vagyunk, és azt hiszem, a végeredmény magáért beszél. Boldogok vagyunk, hogy Rozihoz fűzhető a dal vizuális világa, biztosak vagyunk benne, hogy lesz folytatás.

A klipről Bakos Zita dalszerző-billentyűs mondja:

A dal szövege egy mindennapos történetet mutat be. Két embernek összeér a tekintete, tetszenek egymásnak és arra gondolnak, hogy vajon a másik is arra gondol-e amire ők. A klip sztorijánál is ebből indultunk ki, ráadásul az egész egy igaz történeten alapul: az egyik barátnőm nem is gondolta volna, hogy a legjobb időben és a legjobb helyen van éppen, amikor felszállt a 4-6-os villamosra aznap délután, amikor a fiú – akivel azóta már össze is házasodtak – meglátta őt. Egyszerű az egész, mégis hidegrázós belegondolni, hogy mennyire más lenne az életük, ha a fiú nem tett volna azért, hogy ez a lány ne csak egy régi kósza kép maradjon az emlékeiben. A klip is arról a pár percről szól, amikor minden eldől: egy új történet veszi kezdetét vagy minden marad a régiben. Szóval én azt mondom, hogy hinni kell a tündérmesékben még akkor is, ha legtöbbször a villamoson szemezés csak villamoson szemezés is marad.

Szeleczki Rozália rendező pedig ezt teszi hozzá:

A Lucky You! című klip megalkotása fontos élmény volt számomra, mert igazán gyümölcsöző volt az együttműködés a zenekar és az alkotócsapat között. Mivel Bakos Zitával és Attilával korábban már dolgoztunk együtt, a zenekar megbízott bennem, és szabadon gondolkodhattam. Ők hozták az alapötletet, ami a klasszikus szituáció volt: fiú és lány szemeznek a villamoson. Ezt gondoltuk tovább együtt úgy, hogy a fiú és a lány fantáziájában megjelenő közös nyár képeit vegyítjük a szemezés jelenettel. A célom az volt, hogy a néző végig bizonytalanságban maradjon: ők most látják egymást először, és ezek egy elképzelt jövő képei, vagy mindez megtörtént és most emlékeznek vissza rá?

Főszereplőink, Szőke Abigél és Krasznai Vilmos két tehetséges fiatal színész, nagyon jó élmény volt velük dolgozni. Valójában az ő profizmusuk és ugyanakkor frissességük teremti meg azt az őszinte, lírai és egyszerre nyers világot, amit szerintem a szám is képvisel.

A fotófilm műfaját azért választottuk az emlékképekhez M. Deák Kristóf operatőrrel, mert így többet tudunk a néző fantáziájára bízni. Az emlékfoszlányok közötti részeket a néző egészíti ki a fejében, így megteremtődik az emlékképekre általában jellemző töredezettség, rapszodikusság. Kihívás volt analóg technikával dolgozni, és az Café Analóg segítségével egy nagyon inspiráló folyamaton vagyunk túl.

Összességében nagyon hálás vagyok az egész alkotó stábnak, igazi csapatmunka volt ez, szerelem-projekt, ahogy Meister Nikolett gyártásvezető nevezte, nem csupán egy megrendelés.

És akkor a klip:

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
805FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk