Hirdetés
Hirdetés

Longfeather – Új dal Duff McKagan hamarosan érkező szólólemezéről

Longfeather címmel hozott ki új dalt a Guns N’ Roses basszusgitárosa, Duff McKagan, akinek harmadik, Lighthouse című szólólemeze október 20-án, pénteken jelenik majd meg. A szerzeményhez videóklip is készült Connor Ellmann, Kuj Durollari és Arben Durollari rendezésében. A dal címszereplője, és a szövegben tőle származó sor ismerős lesz azoknak, akik olvasták Duff It’So Easy… és más hazugságok című önéletrajzi könyvét, hiszen Hosszútoll abban is szóba kerül: egy létező feketeláb törzsfőnök volt, aki a XIX. század második felében élt, és akinek elhíresült mondását – „A mai jó nap a halálra” – Benny Urquidez, a basszusgitáros mestere, ukidokan karate-oktatója is gyakran idézte.

Hirdetés

Duff minderről így beszélt:

„A mai jó nap a halálra nem a halálvágyra utal, sokkal inkább az élet iránti vágyra és arra a tanult szokásra, hogy igyekezzünk minden napunkat jól és becsületesen  mindennapi törekvés tanult szokásaira. Hosszútoll az otthonát védte, és nyilván nem tudta visszaverni a telepesek minden hullámát, de megtett mindent azért, hogy a családja biztonságban legyen. Hosszútoll eltávozott és hazatért. Látlak téged. Látlak téged. Köszönöm, Hosszútoll, hogy reményt és a lábam alá szilárd talajt adtál!”

A 2019-ben megjelent Tendernesst követő új album lesz az első, ami teljesen McKagan saját stúdiójában készült. A lemez produceri teendőiben Martin Feveyear (Mark Lanegan, Brandi Carlile) közreműködött, és bár arról egyelőre nincs pontos információ, hogy Duff milyen hangszereken játszott – ugyanis a basszusgitár mellett gitáron és billentyűsökön is játszik, sőt, első 1993-ben megjelent Believe in Me című lemezének nagy részét ő is dobolta fel -, az viszont biztos, hogy olyan illusztris arcok szerepelnek rajta vendégként, mint Slash, az Alice In Chains gitárosa, Jerry Cantrell, a Paul McCartney zenekarából ismert veterán dobos, Abe Laboriel Jr. és maga Iggy Pop, akinek turnécsapatában Duff is érdekelt.

A Longfeather egyébként már a harmadik dal, ami napvilágot lát a lemezről, a folytatásban meghallgathatjátok a címadót és az I Saw God On 10th St című szerzeményt is.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,062KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók