Hirdetés
Hirdetés

Lonely Bastard’s Dream – Premieren a Swamp Creatures legújabb dala

A budapesti székhelyű, saját bevallásuk szerint pszichedelikus mocsár rockot játszó zenekar közelgő nagylemezének első hírnöke a Lonely Bastard’s Dream. Ez a szám, az eddigi legeklektikusabb alkotása az együttesnek, ami a korábbi kislemezeik példájára angolul íródott. Aki szereti a 70-es évek mocskosságát, egy csipetnyi progresszív rockkal fűszerezve, az feltétlen hallgassa meg a srácok új szerzeményét.

Hirdetés

Jelképes ez a single megjelenés, ugyanis az Insights című kislemezük utolsó számának, a Burning Woodsnak a befejezéséről van szó. Tulajdonképpen ez a dal onnan folytatja a zenekar által megálmodott mocsár mondavilágát, ahol az elődje abbahagyta azt. Ez a folytonosság mind a szövegek és mind a hangulat terén megfigyelhető a dalban.

„A számot idén nyáron vettük fel Weil Andrissal Galyatetőn egy 10 napos elvonulással egybekötött stúdiózás keretein belül. Andris a produceri munkálatok mellett néha hangszert is ragadt, és fejest ugrott a mocsárba. Ebben a számban is ez hallható, ugyanis a második gitárszólam az ő műve, emellett vokál fronton is érkezett egy kis segítség, ugyanis Zalatnay Lújza vokalista hangja is hallható lesz egy-két számban az LP-n.”

– mesélte Galántai Zsolt, a zenekar frontembere.

A szám egy audioreaktív vizuállal érkezik, amit Galántai csinált:

„Szerettük volna visszaadni valahogy azt az érzést és hangulatot, ami átjárt bennünket a dal írása közben. Emellett szerettem volna létrehozni egy olyan vizuált a zenekarnak, ami minden alkalommal képes megújulni, anélkül, hogy egy embernek is vezérelnie kelljen azt. Ennek tekintetében programoztam le a fentebb említett visualizert Max-en belül. Terveink szerint ez a rendszer lesz felelős a jövőbeli koncerteken látható vetítésekért is.”

A zenekar új arculatát és a megjelenő borítókat Kincses Gergő készítette.

A számot most szerdán, azaz március 23-án fogják először élőben bemutatni a srácok egy igazán mocsári buli keretein belül a Manyiban, amit a Sun-Rot fog majd megnyitni. A koncertek után a Swamp Creatures exkluzív mocsár dj settel zárja majd az estét.

A dal az NKA támogatásával készült.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

39,010KedvelőTetszik
3,063KövetőKövetés
3,860FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók