Hirdetés

Londonban a nyáron megalakul a nemzetközi Budapest Bár

A Budapest Bár fogja képviselni Magyarországot a londoni olimpiához kapcsolódó, BT River of Music elnevezésű nemzetközi zenei fesztiválon. Az kétnapos, egész Londont behálózó, ingyenes rendezvényre az Olimpiai Játékok megnyitóját közvetlenül megelőző hétvégén, július 21-én és 22-én kerül sor, és az Olimpiai és a Paralimpiai Játékok minden egyes résztvevő országa képviselteti magát rajta. A Behumi Dórival kiegészülő Budapest Bárhoz a fellépésen 12 országból kapcsolódnak majd énekesek és zenészek, hasonló szellemben, mint a hazai produkcióhoz, így létrehozva a nemzetközi Budapest Bárt.

A BT River of Music a szervezők szerint az egyik legnagyobb zenei esemény lesz, amit valaha rendeztek a szigetország fővárosában. A zenészek Temze folyó partján felállított hat – egy-egy kontinenst képviselő – színpadokon játszanak majd. Ázsia, Amerika, Afrika és Óceánia mellett Európa két színpadon is helyet kapott, a Budapest Bár és a hozzájuk csatlakozó 12 európai ország zenészei a Trafalgar téren szórakoztatja majd az érdeklődőket.

A főként Kelet- Közép Európát képviselő országok zenészeit a Budapest Bár vezetője, Farkas Róbert választja ki a fesztivált szervező Serious ügynökséggel együtt (ez a szervezet a szigetország egyik legnagyobb és legfontosabb jazz- és világzenei ügynöksége), és az előadás felépítése és hangszerelése is a magyar hegedűművész feladata lesz. Rajta kívül hazánkból ott lesz a zenekarban Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő) valamint Behumi Dóri (ének) is.

A Budapest Báron kívül az Európa Színpadon játszik még többek között a boszniai énekesnő, Amira, aki zeneileg a Balkáni nemzeteket fogja majd össze. További kiemelt fellépők: Kathryn Tickell és a JigHop, a Ben l’Onlce Soul, továbbá egy orosz nagyzenekar a nálunk is kedvelt innovatív zeneszerző (valamint neves producer és DJ), Matthew Herbert vezetésével.

A nyári londoni olimpia hivatalos megnyitó ünnepségén pedig, július 27-én a Hyde Parkban a Duran Duran, a Stereophonics, a Snow Patrol és Paolo Nutini lépnek majd fel, míg a záró eseményen ugyanott a New Order, a The Specials, valamint a kilencvenes évek meghatározó zenekara, a Blur ad majd koncertet, idei visszatérésük ellenére talán utoljára, de az is lehet, hogy nem.

Hirdetés

Kommentek

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
829FeliratkozóFeliratkozás

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló