Hirdetés

Livestream fókuszú helyszínt nyitott a Youtube

Hatezer fő befogadására alkalmas helyszínt nyitott a Youtube a kaliforniai Hollywood Parkban, ahol az élő streameké lesz a főszerep. Már szeptemberben, októberben és novemberben is lesznek programok, de az igaz megnyitó, illetve a Live Nation helyhez kapcsolódó bejelentései decemberre várhatóak.

Felmerülhet a kérdés, hogy minek?

Tudjuk, a livestream sosem lesz olyan, mint az élő koncert, amiben van is igazság, bár nem is annak az alternatívájaként találták ki. Hogy pontosan miért is lehet jó egy ilyen esemény, azt legutóbb a Mastodon bizonyította, ahol szó sem volt arról, hogy egy rendes koncertet pótoltak volna, hanem összehoztak egy olyat, amiből sosem lesz még egy.

Itt sem feltétlenül arról van szó, hogy Youtube-videókat fognak nézni a jelenlévők nagy vásznon, hanem hogy egy olyan koncerthelyszín épüljön, ahol minden technológia adott ahhoz, hogy a koncertet zökkenőmentesen lehessen livestreamelni a Youtube közönségének. Lehet díjátadókat, konferenciákat is tartani, vagyis pont arra találták ki, amire a livestream való:

Ha élőben nem is lehet ott az ember, az ne jelentse azt, hogy sehogy sem követheti nyomon az eseményt. 

A helyszín exkluzív promótere a Live Nation lesz, vagyis nagyon valószínű, hogy az lesz a gyakorlat, amiről már mi is írtunk rengetegszer, azaz hogy az élő streamek a turné egy külön lábaként jelenhetnek meg. Tegyük fel, hogy Madonna vagy Lady Gaga turnéra indul, de csak az Egyesült Államokban. Ebben az esetben a rajongóiknak vagy az a választási lehetőségük, hogy szomorkodnak, amiért lemaradtak, vagy kifizetnek egy rakás pénzt, hogy elutazzanak és megnézzék, esetleg a Youtube-on keresgélnek telefonnal a közönségből felvett videókat. Egyik sem nagy élmény, viszont mostantól elérhetővé válik, hogy például a Youtube-előfizetők megnézzék akár ingyen, akár pár dollárért cserébe a koncertet. Senki sem gondolja, hogy ettől majd nem mennek el a legközelebbi európai turnéra, viszont így esélyük volt látni a kedvencüket, aki extra bevételhez is jutott. Az pedig, ha kifejezetten az élő közvetítésre készülnek merch cuccokkal, további bevételt hozhat.

Felesleges rettegni a virtuális koncertektől, jó lesz az mindenkinek

A stadion ezzel együtt nemcsak zenei eseményeknek ad otthont, hanem az influenszereknek is új megélhetési lábat biztosíthat, már ha a legnépszerűbb influenszerek akár hatezer fős közönség előtt szeretnének szerepelni.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,984KedvelőTetszik
3,058KövetőKövetés
3,810FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk