Hirdetés
Hirdetés

Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad és Mozi is lesz a hamarosan induló Fishing on Orfűn

c9787602-b959-4e88-a0a8-888a46f7feb3.jpg

Két hét múlva kezdődik a szezon első és egyben legbarátságosabb fesztiválja, a Fishing on Orfű, aminek legnagyobb durranása a Kispál és a Borz három évre tagolt visszatérésének lezárása lesz, de ezek kívül is készülnek egy csomó mindennel a szervezők, úgyhogy össze is foglaljuk a friss híreket. Aki pedig ott szeretne lenni, de még nincs jegye, az húzzon bele, mert már csak pár száz eladó napijegy és háromnapos bérlet maradt a szervezőknél.

Kezdjük ott, hogy a nagyszínpad nevét főszponzor hiányában idén is megszavaztatta a fesztivál a közönségével, ezúttal elhunyt zenei legendákat lehetett választani. Kurt Cobaint és Cseh Tamást megelőzve a szavazáson végül a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad elnevezés nyert, ami elég nagy váltás a tavalyi Boldogság, te kurva névhez képest.

A buli helyszínéül szolgáló Panoráma Campingben soha nem történt még annyi fejlesztés egy év alatt, mint most. A visszatérő fesztiválozók legjobban annak fognak örülni, hogy minden vizesblokkot felújítottak kívül-belül az áram- és vízhálózattal együtt (reméljük, ez sok meleg vizet és konnektort jelent), és 40%-kal több WC, illetve 10%-kal több zuhanyzó is lesz a campingben. Ezen kívül felújították a bejárathoz tartozó épületegyüttest, építettek egy mozit, nézői pódiumokat a PMFC színpadhoz és a Borfaluhoz, meg még tíz minikabint is, amik a sátrazás alternatívájaként fognak szolgálni. Sőt, a tereprendezésnek köszönhetően még új sátorhelyek is létesültek. A munkálatokhoz kapcsolódóan itt egy videó is, amiben Lovasi lelkesen ütöget a szögek mellé kalapácsával, és vidáman száguldozik a domboldalakon.

A Fishing on Orfű a Petőfi Rádió nagy port kavart átalakításának egyik legfontosabb áldozatát, Horváth Gergely volt szerkesztő-műsorvezetőt díszdoktorává avatja, aki kora délutánonként pódiumbeszélgetéseket folytat majd az aktuális könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fellépő zenészekkel, és ő is fogja ünnepélyesen megnyitni és lezárni a fesztivált. Erről Egyedi Péter sajtófőnök azt mondta, hogy „Gergő kulturális hozzáállását, a zenéhez való viszonyát nagyon közelinek érezzük a Fishing szellemiségéhez. Nagyon örülünk, hogy a díszdoktorunknak tudhatjuk”.

Ismét lesznek koncertek a camping alatti tavon lévő Víziszínpadon, aminek programját szintén a közönség szavazatai alapján állították össze, így fellép itt a Ricsárdgír, a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt vagy az Esti Kornél.

Szokás szerint megint lesz egy csomó off-program a Fishingen, ezeknek egy részére pedig még szabad helyek is vannak, így például Szűcs Kriszitán és Szálinger Balázs fröccstúráján csakúgy, mint Kispál András és Dióssy Ákos, a Blahalouisiana, vagy a Mary Popkids és Supernem zenekarok sörtúráin, és még rengeteg más programon a barlangtúrától kezdve a sportprogramokon és a horgászversenyen át a Zsonglőr játszóházig, melyekkel itt lehet tovább ismerkedni, és jelentkezni is rájuk.

Végül pedig bemutatkozik a fesztivál új helyszíne, az előbb említett Mozi is, ahol sötétedés után némafilmeket és zenei témájú alkotásokat lehet megtekinteni. A némafilmek programját a Titanic filmfesztivál igazgatója, Horváth György állította össze, lesz itt rengeteg burleszk, Keaton és Chaplin, és számos fontos animációs alkotás, a zenei témájú filmeket pedig hajnalonként fogják vetíteni. Részletes program erről hamarosan!

Advertisement
39,010KedvelőTetszik
3,066KövetőKövetés
4,620FeliratkozóFeliratkozás

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Audiópartnerünk

Friss Lángoló