(18+) Lil Nas X sátánista videója sokakat kiborított, a Sátán Egyháza viszont imádja

Fotó: Youtube

Új videoklippel jött ki pénteken Lil Nas X, a hétvége pedig azzal telt, hogy aki csak tudott, felháborodott rajta. A Montero (Call Me By Your Name) már több mint 31,5 millió megtekintésen van túl. Van benne szex ufóval, kígyónyaldosás, indokolatlan Marie Antoinette-paróka, Sátán, rúdtánc és öltánc, meg görög filozófiai utalás Platónra is 3 percbe sűrítve. Mutatjuk is, hogy kiderüljön, miről is van szó.

Sajtóközlemény is készült a videókliphez, amiben Lil Nas X elmondja a klip koncepcióját, miszerint az egész egy odaszúrás a homofóboknak, akik szerint a melegek a pokolra jutnak. Lil Nas X-et ráadásul a szélsőjobbosok még 2019-ben vádolták meg azzal, hogy sátánista.

A homofóbok és szélsőségesek irtózatosan felháborodtak a klipen, annak ellenére, hogy pont az történik benne, ami szerintük a melegekre vár.  

A közösségi médiában nagyon sokan méltatták a klip provokatív képi világát, és előre borítékolták, hogy pont azok fognak a legnagyobb reklámot csinálni neki, akik azt szeretnék, hogy senki se lássa, és ez így is lett. Sokan emeltek szót az ellen, hogy ez rossz hatással van a gyerekek fejlődésére, bár azt nem fejtették ki, hogy az öltánctól, a pasztell színű parókáktól vagy az ókori filozófusoktól kellene-e megvédeni a gyerekeket. De ez a reakció borítékolható volt.

Sokkal fontosabb kérdés, hogy mit gondolnak róla a sátánisták?

A Rolling Stone megkérdezte az ügyben a Sátán Egyháza magiszterét, ami a katolikus bíborosnak megfeleltethető pozíció. David Wright azt mondta, hogy nagyon tetszik neki, hogy Lil Nas X “elvégezte a házi feladatát” és egyszerűen imádja a klipet, ugyanis szerinte tökéletesen visszaadja a sátánizmus legfontosabb eszméit.

Az 1966-ban alapított Sátán Egyháza a közhiedelemmel ellentétben nem a katolikus egyház szerint ábrázolt sátánban hisz, és nem tekint rá istenségként.

Alapvetően magunkban hiszünk. Magunkat tekintjük a saját istenünknek

– mondja Wright, aki inkább úgy szokta jellemezni az egyházát, mint humanisztikus szervezetet. Kifejezetten tetszik neki a videó vége, ahol a rapper kitöri a sátán nyakát, és saját fejére teszi a szarvakat.

Magunkat tekintjük a világ leghatalmasabb lényének. Az, hogy saját magát sátánnak koronázta, na az az igazán sátáni

– lelkesedett Wright.

Fotó: Youtube

Ha már sátán, kommentelőnk hívta fel a figyelmet arra, hogy a MSCHF is pont most dobott piacra a témában egy emberi vérrel készült cipőt. 666 pár olyan Nike cipőt dobnak piacra, amelynek a talpában jól látható helyre került emberi vér, némi tintával keverve. A donor az MSCHF hat alkalmazottja volt, és a Nike persze egy percig nem járult ehhez hozzá. Egy pár 1018 dollárba kerül majd, a cég korábban szentelt vizes változatot is piacra dobott, illetve ők voltak azok is, akik Disney-szereplőkhöz ajánlottak receptet.

A cipőket a véren kívül bronz pentagramokkal díszítették, és ráírták: Lukács 10.18. Utóbbi Lukács evangéliumában így szól: „Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből”

– írja a Forbes. Egyébként így néz ki a több mint 300 ezer forintos cipő. Hogy erről mit gondol a Sátán Egyháza, arról nincs információnk.

Fotó: MSCHF