Hirdetés

Lil Nas X a zenei élet legnagyobb trollja címre pályázik

Új videóklippel jelentkezett Lil Nas X, és újra magára haragított egy rakás csoportot. Az izgalmas az, hogy olyan emberek is egymásra találtak a rapper utálásában, akiknek egyébként semmilyen világnézeti kérdésben nincs közös pontjuk.

Lil Nas X amellett, hogy nyíltan vállalja homoszexualitását, többször is felemelte már szavát azzal szemben, hogy a rapvideók szoftpornó jellege, ha igazán belegondol az ember, mennyire nevetséges. Legutóbbi klipjében ennek hatására a Sátánnak rúdtáncolt és vonaglott, amit ha tárgyiasítva csinált volna egy bikinis nő, akkor a legtöbben nem szóltak volna semmit, így, hogy ő táncolt benne, azonnal kiakadt az internet. Mondjuk a sátánistáknak pont tetszett, de ez más kérdés.

Mindenesetre most megjelent az új videója, az Industry Baby, amiben utal arra, hogy a Nike beperelte amiatt, hogy sátános cipőt dobott piacra. A történet szerint Lil Nas X börtönbe kerül, ami igazából pont olyan, mint ahogyan mondjuk egy pornófilmben a női börtönöket elképzelik, csak itt férfiak táncolnak meztelenül a zuhany alatt, miközben a sikereiről, a szexualitásáról vagy azokról rappel, akik nagyon szeretnék azt látni, hogy elbukik. Tökéletesen alkalmas arra, hogy a videó promócióját ingyen végezzék el azokon, akik felháborodnak rajta, és most pontosan ez is történt a Twitteren.

Eddig kiakadásukat jelezték

  • a homofóbok, hiszen nem akarnak meztelen férfitesteket látni táncolni,
  • a büntetés-végrehajtási intézményekben uralkodó körülményekkel foglalkozó szervezetek, mert senki ne csináljon úgy, mintha a börtön olyan jó buli lenne,
  • azok a csoportok, akik szerint a BLM mozgalom üzenetét ássák alá azzal, hogy úgy csinálnak, mintha csak feketék lennének a börtönben.

Eközben Lil Nas X a videó előtt partnerségi együttműködést kötött a Bail Project szervezettel, ami támogatja rászorulók óvadékának kifizetését, hogy ne kelljen már a tárgyalást is előzetesben várni annak, aki szabadlábon is védekezhetne. A felhívásban azt írja, tudja, hogy egy család számára a bebörtönzés mennyire fájdalmas, és hogy mekkora terhet jelent az egyébként is nehéz körülmények között élő, gyakran alaptalanul megvádolt fekete közösségnek az óvadék kifizetése. Felsorol ügyeket a közelmúltból, amik miatt szerinte igenis fontos, hogy beszéljenek az óvadékrendszer eltörléséről, ezzel pedig nem mellesleg odaszúr azoknak is, akik szerint a BLM mozgalmat árulta el. Felhívását azzal zárja, hogy közösen kell harcolni a szabadságért és egyenlőségért.

Egyébként volt, aki azon is kiakadt, hogy a vendégrapper, Jack Harlow nővel van a klipben, ő pedig férfival, ez pedig megint csak a feketékről kialakított képet rontja, mire Lil Nas a lehető legegyszerűbben magyarázta el az okokat:

Lil Nas = meleg

Jack Harlow = nem meleg

Természetesen előjött az LMBTQ propaganda kérdésköre is, vagyis azok a hangok, akik szerint, ha ezt valaki megnézi, akkor manipuláció áldozatává válik, amire a rapper annyit válaszolt, hogy nem hisz abban, hogy egy kitalált börtönben twerkelő férfiak látványa után bármilyen heteroszexuális férfi úgy dönt, hogy férfiakat választ (ezt kissé szemléletesebben írta le, mindjárt mutatjuk az eredeti verziót). A rapper egyébként arra is reagált, hogy a munkássága mennyiben támadja a férfiasságot. Szerinte semennyire, mert egyrészt a nőiesség nem jelent gyengeséget. A Twitteren arról írt, hogy valószínűleg azért fél néhány meleg fekete férfitól, mert úgy gondolja, hogy ettől az összes fekete férfi gyengének tűnik. A bejegyzés írója pedig azért ragaszkodik ennyire a maszkulinitásához, mert anélkül semmi marad neki.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Kommentek

35,886KedvelőTetszik
2,900KövetőKövetés
1,050FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetésspot_img

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk