Hirdetés
Hirdetés

Levelek a föld alól – Premieren a PETOFI új kislemeze és videója

A nyíregyházi melodic-hardcore PETOFI új kislemezzel jelentkezett. Az új EP-n található dalok hangzásvilágban a korábbi stílust követik, azonban énekben új vizekre merészkednek és már a 2019-es „Rossz döntések naplója” című lemezen is hallható dallamos vokállal való kísérletezés kerül jobban előtérbe.

A dalokon a zenekar már 2020-ban elkezdett dolgozni, azonban számos, előzetes demófelvételt követően vonultak stúdióba. A csapat történetében először, a törökbálinti Supersize Recording Studio falai között rögzítette a dalokat 2022 végén. A felvételekért és produceri munkáért Fejér Dániel azaz Dexter felelt.

„A zenekar stílusban alapvetően ugyan azon az úton halad tovább, amire tíz évvel ezelőtt rálépett, viszont számos kísérleti elemet különleges megoldást lehet majd az új dalokban felfedezni. Dexter masszívan megemelte a stúdióban eltöltött idő minőségét, hiszen a befektetett produceri munkájával és profizmusával rengeteget javított a dalokon és nyitott ki számunkra korábban teljesen ismeretlen szobákat a dalszerzés terén.”

– mondta Pór Péter énekes a kislemezről, aminek a borítóját Bödecs András (The Idoru, This Calling, Poison Alley) készítette.

A lemezmegjelenéssel egyidőben a „Komorebi” című dal egy videóklippet is kapott, amit a zenekar Luca Brogliával készített, akit a legtöbben a Heartlapse zenekarból ismerhetnek.

„Lucával különleges volt dolgozni, hiszen egy egészen új szintű látásvilágot hozott a klipkészítésben számunkra. Nagy Gerdával (Kytaro, Parallel Patterns) Art Directorként kiegészülve egy olyan hangulatot teremtettek a dalnak, ami nagy valószínűséggel örökre tudat alatt maradt volna, ha ők nem hozzák ezt elő.”

– mondta Szabó László Ádám gitáros

„A lemezfelvétel és a klipforgatás során azzal az eszelős mértékű, fanatikus hozzáállással találkoztam  amelyet eddig csak saját zenésztársaimon tapasztalhattam meg életemben. Mérhetetlenül hálás vagyok Dexternek, Lucának és Gerdának amiért az utolsó utáni pillanatig változatlan energiával és lelkiismerettel dolgoztak azon, hogy mindent apró részlet tökéletesen illeszkedjen a kirakósban.”

– tette hozzá Tomasovszki Zoltán gitáros.

A videó:

Az EP:

Az új dalok minden nagyobb streaming platformon elérhetőek, valamint a zenekar több állomáson is bemutatja őket a következő hónapokban:

2023.06.23. – BUDAPEST – DÜRER KERT
Vendégek: Anchorless Bodies, Satelles, Heartlapse

Jegyek: https://tixa.hu/Petofi_durer_2023

2023.05.06. – VESZPRÉM – TEREM

Vendégek: Satelles, Lightchaser

2023.04.29. – NYÍREGYHÁZA – CLUB HOLLYWOOD

Vendégek: Satelles, Sharin’, Estenden

2023.04.28. – GYŐR – BETON

Vendégek: Satelles, Sharin’

Facebook: https://www.facebook.com/mivagyunkapetofi

Instagram: https://www.instagram.com/mivagyunkapetofi/

YouTube: https://www.youtube.com/@petofizenekar6999

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,929KedvelőTetszik
3,064KövetőKövetés
3,660FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók