Hirdetés

Letesztelték, mi történik, ha a világ különböző pontjaira nyomkövetőt küld valaki

A MegaLag nevű csatornát üzemeltető youtuber három AirTaget küldött szét Németországból, az egyiket Észak-Koreába, a másikat Elon Musknak a SpaceX központba, a Kaliforniában található Hawthorneba, a harmadikat pedig Tim Cooknak San Franciscóba. Az AirTag az a nyomkövető ugye, amiről már mi is írtunk, és aminek a lényege, hogy bárki rárakhatja a kulcscsomójára, a táskájába, vagy arra az eszközére, amit el szokott hagyni. Ettől kezdve mutatja, hogy hol található, akkor is, ha nincs a közelben az illető, hiszen bárki iPhone készüléke elég hozzá, hogy helyadatot lehessen kinyerni az eszközből. Ilyen egyébként a Samsungnak is van, annak SmartTag a neve, és gyakorlatilag teljesen hasonlóan működik, csak értelemszerűen ott Samsung készüléknek kell a közelben lenni.

A fos szót igen, a szart viszont nem lehet Apple cuccokra gravíroztatni

A tapasztalatokat két videóban összegezte, és elég izgalmas sztori kerekedett belőle, de a lényeg a következő:

  • Az Észak-Koreába küldött pakk sosem érkezett meg. Az elsőről a DHL azt írta, hogy elhagyták, ezért hét napon belül jelentkezzen, hogy kompenzálni tudják. Az izgalmas az egészben az volt, hogy a nyomkövetőnek hála, végig látta, hogy a csomagja a frankfurti DHL elosztó központban van, de oda meg semmilyen kontakt nincs, hogy elérje őket; illetve kíváncsi volt arra, hogy mi történik, ha a nyolcadik napon jelentkezik: nem kompenzálják, miközben ők hagyták el a csomagot?
  • Ezért küldött egy másik pakkot egy másik észak-koreai címre, a DHL rendszere ezt sem tudja követni, viszont egyszer egy mező közepén egy szélerőmű mellett adott jelet a nyomkövető. A mező feletti jelből arra következtetett, hogy az a repülőről jött, ennek és a pontos időjelzésnek köszönhetően vissza tudta követni, hogy melyik teherszállító repülőről lehetett szó, és mindez azt is jelentette, hogy a két pilóta közül az egyiknek iPhone telefonja volt, és nem rakta repülő üzemmódba a készüléket. Dél-Koreában leszállt a gép, ez biztos, ez után viszont nem jött frissítés, vagyis sokáig nem lehetett tudni, mi történt az eszközzel.
  • Aztán hirtelen mindkettő bejelentkezett Pekingből, és az ügyfélszolgálat megerősítette, hogy természetesen minden rendben van az észak-koreai szállítással. Majd jött egy értesítés, hogy nem szállítják ki, viszont az észak-koreai ügyfélszolgálat meglepően gyorsan elmondta, hogy azért, mert a pandémia miatt nem fogadnak külföldi csomagokat. Ennek ellenére a DHL oldalán továbbra is az szerepel, hogy lehet csomagot feladni Észak-Koreába.
  • A SpaceX központba viszont eljutott, ott volt két hetet, majd legközelebb egy szemétfeldolgozóból jelentkezett be, és aztán megszűnt a jel. Valószínűleg újrahasznosították.
  • Az Apple Parkban 6 hétig tárolták az AirTaget, majd újra feltűnt Kölnben, és visszajutott a feladóhoz egy levél kíséretében, amelyben Tim Cook egyik asszisztense írt néhány kedves sort arról, hogy milyen jó, hogy ilyen kreatívan használja az eszközüket.

Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

35,886KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
1,000FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tesztek

Hirdetés
Audiópartnerünk