Hirdetés

Leolvadó arc, bab, diszkógömb is szerepel az új emojik között

Hagyományosan minden évben ősszel érkeznek az új emojik, és nagyjából áprilisban már be szokták mutatni, mire lehet számítani. Idén a világjárvány az új emojikra is kihatott, így csak most lehet látni az első terveket, hogyan is fognak kinézni az új hangulatjelek, és egyáltalán mikre lehet számítani.

Az emojik engedélyezése egy hosszabb folyamat, hogy pontosan hogyan és mi alapján döntenek róla, arról még itt írtam. Idén az új hangulatjelek között található egy rakás új arc, mint például a leolvadó, a kukucskáló vagy a tisztelgő, de érkezik a lemerült akkumulátor, a diszkógömb és röntgen emoji is.

Ilyen új emojikra lehet számítani. Kép: Emojipedia

Lesznek új kézmozdulatok, mint például a szívecskét mutató emoji, de idén is megjelennek új gendersemleges emojik. Például már nemcsak király és királylány emoji létezik, hanem jön a személy, fején koronával. Vagy a terhes férfi és a terhes személy is. Ezzel együtt a bőrszínek tekintetében is nagyobb lesz a variálás lehetősége, ami a kézfogásnál például elég sok lehetőséget foglal magában.

Izgalmas kérdés, mekkora sikert fut majd be a bab, a madárfészek, korall vagy a buborék emoji, de mivel vannak olyanok, akik kifejezetten szeretnek furcsa emojikat használni a hétköznapi chateléseik során, így valószínűleg sokan nyúlnak majd ezekhez.

Egyébként az Emojipedia szerint az új kézmozdulatok népszerűek a K-pop rajongók körében, a korall a klímaváltozásra utalhat, a szájat kézzel eltakaró emoji pedig azoknak szól majd, akik nem a facepalm, és nem is a mosolygós változatot szeretnék használni.

Ezek még csak tervek, a végleges verziók általában szeptemberben érkeznek, de a tapasztalat az, hogy amik már eljutottak addig, hogy bemutatják őket, azokat az Unicode valószínűleg már megcsinálja. Ezek a következő évben jutnak el a felhasználókhoz, lehetséges, hogy valamelyest másként, ugyanis minden vállalat változtathat rajta egy kicsit. Ezért lehet azt tapasztalni, hogy a facebookos, az iPhone-os és az androidos emojik nem ugyanúgy néznek ki. Sőt nem is kötelező az összes új emojit átvenni, vagyis lehet, hogy nem az összes fentebb említett figurát lehet majd használni, vagy nem minden készüléken és applikációban.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,334KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk