Hirdetés
Hirdetés

Lemezkarc – Premieren a Magashegyi Underground új klipje és EP-je

Hét év után új sorlemezt hoz ki idén decemberben a Magashegyi Underground. Az Egymáshoz rövid az út című anyag visszatérés a Bocskor Bíborka vezette csapat korábbi csúcskorszakához, nem véletlenül. Az elvarázsolt hangulatú popdalokat ismét a csapat eredeti kreatív magja jegyzi: Toldi Miklós dobos-producer, Fűrész Gábor gitáros és Bíborka mellé visszatért a zenekaralapító-billentyűs Fodor Máriusz, a szövegek nagy részét pedig ismét Tariska Szabolcs jegyzi. A dalok közös szerzemények, mindenki beletette a saját ötleteit, számos dal spontán módon a felvételek során alakult át. Ezzel visszaálltak az első anyag alkotói módszeréhez, hiszen az Ezer erdő lemezt követő években készült anyagokon különálló szerzői voltak az egyes daloknak, az Egymáshoz rövid az út azonban teljes egészében közös munka eredménye.

Hirdetés

Az album a csapattól eddig szokatlan módon két lépcsőben jelenik meg: november 10-én egy háromdalos EP-t hozott ki a csapat, „Fess új vásznakat” címmel, amely decemberben egészül ki tízszámos LP-vé. Az album naprakész megszólalásáért, a produceri munkáért és a keverésért ezúttal is Toldi Miklós felelt, a dalokat Szabó Szebasztián (Miracle Sound) masterelte.

Fess új vásznakat EP

„Szerettünk volna visszatérni a nyers folkdalokhoz, de a munka során spontán elkanyarodott az anyag egy összetettebb, színesebb világ felé – ami egyáltalán nem baj.”

– mesélt a munkálatokról Fűrész Gábor gitáros. –

„Akusztikus gitárok, ukulelék, élő dobok mellett így nagy szerepet kap a Moog One, ami egy fantasztikus hangszer, a Moog első polifonikus szintetizátora. Nem használtunk számítógépes szimulációkat, úgynevezett Vst-ket, minden hang, ami megszólal, valódi hangszerekből jön.”

Az EP mindhárom dalához készül vizuális anyag is, klip vagy szövegvideó. Az első ebben a cikkben debütál: a „Lemezkarc” című dalhoz készült, angyal szimbolikára épülő videóklipet Galler András „Indián” rendező és csapata készítette a gánti bauxitbányában és a főváros különböző pontjain.

“A repülés és ennek képtelensége, az élet gyönyörűen emberi és a távolságból közelhívott gyötredelmes szentségessége mindig metszették az életemet, annak csúcspontjait és mélységeit is szegmentálva.”

– mesélt Bocskor Bíborka, a zenekar énekesnője. –

“Szabi szövegei is hasonló utat járnak be, intuitívnak hatnak nekem és felém, nagyon szeretem énekelni és élni is. Mindig szerettem, hogy nem egy általánosságba vett popzenei szöveget adhatok elő és a zenei atmoszférával együtt, amit a kislemezen vagy a decemberben megjelenő nagylemezen megéneklek ez nekem is nagy utazás, repülés. A magashegyi közössége, ilyen sok szándék szinergiája emberként, színészként, lélekként és énekesként is nagyon izgalmas. Kifejezetten szeretem a most megjelent anyagot!”

Az új anyag lemezbemutató koncertre 2024 január 20-án kerül sor a budapesti Akvárium Klub Nagyhalljában.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/329611832951036

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,995KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók