Hirdetés

Lemezjátszót épít a Lexus az új autóiba… bakelitlemez-játszót

Az autós zenehallgatás egy örök kérdés, és mivel emelkednek a vinyl-eladások, így a Lexus úgy gondolta, hogy a CD-lejátszó már a múlté, az USB vagy a stream már nem elég hipszter, szóval itt az ideje megoldani, hogy vinylt is lehessen hallgatni az autókban.

A Lexus IS Wax verziójában az anyósülés előtti kesztyűtartó lett a lemezlejátszó helye. Az egész a Lexus és a Pitchfork kollaborációja, de a mérnöki munkát a Los Angeles-i SCPS stúdióra bízták.

Jogosan merül fel most mindenkiben a kérdés, hogyan néznének ki a kedvenc lemezei, miután macskaköveken hajt, belemegy a kátyúba, fékez, vagy szimplán csak kanyarodik. Erre az a mondás, hogy a lemezjátszó egyedi tervek alapján 3D nyomtatással készült, szénszál és alumínium keverékéből. Az egész egy szilikon alapon ül, ami az ígéretek szerint elnyeli a mozgást, és maga a lejátszó kar is olyan kivitelezésű lesz, hogy alkalmazkodni tudjon a mozgáshoz, és ne ugráljon össze-vissza.

Így néz ki a lemezjátszó a kesztyűtartóban. Fotó: Lexus

Az autóba opcionálisan 17 hangszórót is lehet kérni 7.1-es hangzással. A Lexus és a Pitchfork közti együttműködés része még egy dupla kislemez Madlib és Kaytranada zenei producerek együttműködésével, amit már kapásból lehet is hallgatni az autóban.

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

KOMMENT

37,334KedvelőTetszik
2,909KövetőKövetés
1,090FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés

Tesztek

Audiópartnerünk