Hirdetés

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

Léleksport – Itt a Baljós x Layerson első EP-je

Lángoló Premier

Paizs Dávidot a Lángoló olvasói onnan ismerhetik, hogy a zïp zenekar frontembereként volt már premierje nálunk. Most szólóanyaggal jelentkezik Layerson név alatt, és ezt mondja erről:

Hirdetés

A Léleksport EP-ről kijelenthető, hogy egy karanténlemez. Teljes mértékben távmunkával született meg. Baljós megkeresett egy zenével, hogy csináljunk egy közös számot. Amikor elkészült a demo, visszaküldtem neki, aztán szinte rögtön küldött még két-három zenét, ami stimmelt hangulatban, azokra is írtam/kerestem szövegeket. Így született meg az az elképzelés, hogy legyen ebből egy összefüggő gondolatokra épülő egységes hanganyag, aminek van eleje, közepe és tart valahová.

A cím amellett, hogy rímel a nevem (Layerson) angolosan ejtett változatára, jól leírja, mire is számíthatunk a lemezen. A rövidsége része a koncepciónak, gyakorlatilag egy szellemi torna, ami végighallgatható azalatt, amíg kisétálsz otthonról a villamoshoz, vagy megiszod a reggeli kávét.

A borítót Szarka Zsanett tervezte, és Paizs szerint ez is az utóbbi gondolatra reflektál.

A zenei része 100 százalék oldschool hangzás, Baljós egyedi stílusában prezentálva, Akai MPC és Roland SP404 samplerekkel készítve. A mastert pedig Zomblaze csinálta, akivel ez már a negyedik közös munkánk.

Erről van szó:

Kommentek

35,681KedvelőTetszik
2,755KövetőKövetés
734FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PREMIEREK

Hirdetés

DALMEGOSZTÁS

Programok

Lemezkritikák

Beszámolók

Audiópartnerünk