Hirdetés
Hirdetés

Lélegzik a határ – Fattyú-dalpremier

A szolnoki Avius kilépett komfortzónájából, elment a határba, szétnézett a végtelen síkságon és hagyta hogy a természet körülölelje. Mindeközben KUNderától a Lét elviselhetetlen könnyűségét kezdte el olvasni és KUNta Kintére gondolt. Mint kitalálható, az új, légzés című számát a Kunság inspirálta, maga a dal pedig a blackmetalos hagyományokkal szakítva Neurosisos mélységeket kapirgál az alföld alatt hat lábbal. Na de meséljen erről bővebben a Fattyú atyja:

„Légzés címmel megjelent az alföldi blackmetal projekt Fattyú legújabb dala, melyben Németh Attila SOMA, a BIPØLARIS zenekar frontembere vokálozik. Aki követi a Fattyú facebook-oldalát, annak nem túl meglepő a vendég kiléte, ennek ellenére mégis különleges kollaborációról beszélhetünk, hiszen a két zenekar az underground két teljesen más pólusán munkálkodik.”

Hirdetés

Az új dal és a közelgő lemez kapcsán Avius, a Fattyú frontembere így nyilatkozott:

„A »puszta« címet viselő lemez munkálatait nagyjából másfél éve kezdtem el. Az Alföldet szerettem volna ábrázolni, kissé Móricz Zsigmondosan. Úgy gondolom, Annak ellenére, hogy ez a lemez tartalmazza a legkevesebb folkos elemet, mégis ez lett a leginkább az. A »légzés« kapcsán valahogy kezdetektől fogva nem a blackmetaltól megszokott énektémán agyaltam, és mivel a hardcore az egyik legzsigeribb és legőszintébb műfaj számomra a punk és black metal mellett, valahogy adta magát, hogy abból a szcénából van szükségem valakire. A BIPØLARIS-t egyébként is hallgattam, nagyon tetszett Soma énekstílusa és a szövegeinek rétegei. Egy közös ismerősünket kértem meg, hogy szóljon az érdekemben Sománál, aki beleegyezett a közös munkába. Egy élmény volt!

Ezúton is ezer köszönet mindenért, illetve köszönöm Kis Ádámnak, a BIPØLARIS basszusgitárosának, azt a rengeteg segítséget, amit a mixing, mastering folyamatok közben nyújtott.”

A teljes lemez várhatóan ősszel jelenik meg.

További információk a BIPØLARIS Facebookján, Instagramján és Bandcampjén, valamint a Fattyú közösségi felületein és Bandcamp-oldalán

LángOS - Lángoló Original Stories

Exkluzív tartalmakért, heti újdonságokért iratkozz fel a Lángoló hírlevelére!

38,994KedvelőTetszik
3,061KövetőKövetés
3,850FeliratkozóFeliratkozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

LÁNGOLÓ PROGRAMOK

LÁNGOLÓ PREMIEREK

DALMEGOSZTÁS

Lemezkritikák

Beszámolók